Politiet efterlyser bil-vidner fra Gladsaxe-drab

Københavns Vestegns Politi efterlyser vidner, som har set en ny hvid Ford Ka med grønne flammer på fronten

Har du set en ny hvid Ford Ka med flammer på fronten i området ved Kokkedal eller Gladsaxe?

Sådan spørger Københavns Vestegns Politi dagen efter et voldsomt skuddrab på en 19-årig mand på Høje Gladsaxe Torv.

Politiet efterlyser vidner, som har set den nye Ford Ka. Bilen er stjålet fredag aften efter klokken 17.45 på Skovengen i Kokkedal. Lidt over klokken 20 blev bilen fundet brændende på Nøkkerosevej i Emdrup.

Kort før mener politiet, at samme bil kan sættes i forbindelse med drabet på en 19-årig mand i Høje Gladsaxe.

Der er tale om en ny hvid 3-dørs Ford Ka, årgang 2012, med registreringsnummer FC 37922. På fronten har den grønne flamme-klistermærker.

- Vi hører meget gerne fra vidner, som har set den hvide Ford Ka i områderne Kokkedal, Gladsaxe og Emdrup, siger efterforskningsleder Charlotte Skovby.

Fem mænd har været anholdt, men lørdag er alle løsladt efter afhøringer. Ingen af de fem mænd er sigtet for drabet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Vi har afhørt dem, og det har ikke givet noget afgørende til efterforskningen. De er løsladt igen, og vi har ikke sigtet dem for noget, sagde politikommissær Ole Nielsen tidligere til Ritzau.

Den 19-årige mand blev ramt af skud i hovedet og i skulderen, og politiet har fundet 10 patronhylstre.

To andre mænd blev også såret, men begge er uden for livsfare. Den ene - en 21-årig mand - er ramt i armen og låret, mens den anden er ramt i foden. Muligvis af en kugle, der først ramte jorden, så den kun efterlod et mærke på foden.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor en eller flere gerningsmænd skød mod gruppen af unge mænd. Gerningsvåbnet er heller ikke fundet, men de foreløbige undersøgelser viser, at der er blevet skudt med en ni millimeter pistol.