19-årig skudt i hovedet: Fem anholdte er løsladt

Politiet har løsladt fem mænd, efter et drab på en 19-årig mand på Gladsaxe Torv fredag aften

De fem mænd, som bragte en 19-årig på hospitalet med skudsår i hovedet fredag aften, blev anholdt, men er lørdag løsladt efter afhøringer. Den 19-årige mand døde senere, men ingen af de fem personer er sigtet for drabet, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Vi har afhørt dem, og det har ikke givet noget afgørende til efterforskningen. De er løsladt igen, og vi har ikke sigtet dem for noget, siger lederen af efterforskningen, politikommissær Ole Nielsen, til Ritzau.

Tidligere forlød det, at politiet havde anholdt tre mænd. Men i en pressemeddelelse oplyser politiet, at der i stedet er tale om fem mænd, som alle er løsladt.

Den 19-årige mand blev ramt af flere skud kort efter klokken 20 fredag aften på Høje Gladsaxe Torv.

Læs også:

Se også: 19-årig dræbt i skyderi i Gladsaxe

- Vi har fundet omkring 10 patronhylstre på gerningsstedet, og den afdøde er ramt flere steder på kroppen blandt andet i hovedet, siger politikommissæren.

To andre mænd blev også såret, men begge er uden for livsfare. Den ene - en 21-årig mand - er ramt i armen og låret, mens den anden er ramt i foden. Muligvis af en kugle, der først rammer jorden, så den kun efterlader et mærke på foden.

Politiet ved endnu ikke, hvorfor en eller flere gerningsmænd skød mod gruppen af unge mænd. Gerningsvåbnet er heller ikke fundet, men de foreløbige undersøgelser viser, at der er blevet skudt med en ni millimeter pistol.

- Vi kender endnu ikke til motivet, og vi kan ikke på nuværende tidspunkt sige, om det er banderelateret og om den 19-årig havde relationer til bandemiljøet, fortæller Ole Nielsen.

Efter skudepisoden kørte flere biler væk fra stedet. Blandt andet en tredørs hvid Ford Ka. Cirka klokken 20.10 blev en tilsvarende personbil - formentlig den samme - fundet brændende på Nøkkerosevej i Emdrup i Københavns Nordvestkvarter.

Københavns Vestegns Politi efterlyser nu vidner, som måtte have set noget før, under eller efter skudepisoden.

Det er kun få dage siden, at politikredsen på Københavns Vestegn dannede rammen om et andet skyderi. Onsdag aften blev en lettisk mand skudt ned i Bagsværd. Manden blev ramt af to skud: Et i foden og et i benet.