Forbrændt elev ude af intensiv

Slipper formentlig uden mén efter han blev forbrændt på skitur med skolen

Ulykken skete i det populære skisportsområde i Hemsedal i Norge. Foto: Google maps
Ulykken skete i det populære skisportsområde i Hemsedal i Norge. Foto: Google maps

Den uheldige skoleelev, der blev slemt forbrændt på en skitur til Hemsedal i Norge er i god bedring og er ikke længere på intensiv.

Det er meldingen fra viceskoleleder på Vodskov Skole i Nordjylland, Dorte Poulsen, i dag. Samme dag som den 14-årige elevs kammerater tager hjem fra skituren i det populære skisportsområde.

Læs også:

112 14-årig forbrændt: Ski-virksomhed strammer op

- Heldigvis ser det ud til, han ikke får varige mén, siger Dorte Poulsen til ekstrabladet.dk..

Den 14-årige dreng fik 2. og 3. gradsforbrændinger på op mod 20 procent af kroppen - heriblandt på lårene, den ene arm og en del af hans hage, da han mandag aften kort før klokken 22 hældte noget bioethanol på en minikamin i et rum med omkring 6-7 elever.

Flammerne fik fat i drengens tøj, men elever og lærere reagerede hurtigt og fik ham nedkølet i sneen, hvorefter de skyllede ham med lunkent vand.

Læs også:

Det var på det populære skisportssted Hemsedal, at den dansk elev fra 8.-klasse på Vodskov skole mandag blev forbrændt. (Foto fra Google Maps) 112 14-årig elev forbrændt på skitur i Norge

Bioethanolen skulle slet ikke have været i hytten, og ulykken har fået hyttens ejer, SkiStar Hemsedal, til at stramme op på sikkerheden.

- Det første, vi har gjort, for at undgå lignende hændelser, er at fjerne sådant varmeudstyr fra lejligheder, hvor der bor studerende. For det andet samarbejder vi med den lokale brandinspektør, ejeren af grunden og andre for at finde ud af, hvilke tiltag vi skal tage i fremtiden for at undgå lignende hændelser, siger Trond Østby.

Den 14-årige dreng blev kørt til hospitalet i den nærliggende by Hønefoss, hvor han blev behandlet. Efterfølgende blev han fløjet til først Roskilde og senere brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København, hvor han nu er indlagt.