FCM-spillere slipper for sexsag

Politiet frafalder sigtelse mod ungdomsspillere fra FC Midtjylland - mindreårig pige havde løjet sig ældre

De fire unge FCM-spillere, der var sigtet for sex med en mindreårig, slipper for tiltale. Pigen havde løjet sig ældre. (Foto: Henrik Kastenskov)
De fire unge FCM-spillere, der var sigtet for sex med en mindreårig, slipper for tiltale. Pigen havde løjet sig ældre. (Foto: Henrik Kastenskov)

De fire afrikanske ungdomsspillere fra FC Midtjylland, der havde sex med en mindreårig pige, slipper for at skulle en tur i retten.

Den 14-årige pige havde nemlig løjet sig ældre, og de fire spillere kunne derfor ikke vide, at de havde seksuel omgang med en mindreårig.

Det skriver Sporten.dk på baggrund af et dokument fra Midt- og Vestjyllands Politi.

- Jeg har i dag besluttet at opgive sigtelsen mod x x x x for at have samleje og anden kønslig omgængelse med deres datter x, uagtet hun var under 15 år. Det betyder, at der ikke bliver nogen straffesag mod dem, skriver Peter Adamsen, der advokaturchef fra afdelingen Advokaturen for Personfarlig Kriminalitet.

Læs også:

Se også: FCM-spillere i sexsag: Pigen var kun 13 år og Se også: Sex-sag: Flere FCM-spillere kan blive sigtet

Sagen rullede i oktober, hvor forældrene til den 14-årige pige meldte FCM-spillerne til politiet. Det skete, efter de på en chatside opdagede datterens seksuelle forhold.

Dagen efter hev politiet syv spillere ind til afhøring, og fire af dem endte med en sigtelse, som altså nu er frafaldet.

Advokaturchefen har ifølge Sporten.dk lagt vægt på, at han ikke forventer, at spillerne ville kunne blive kendt skyldige, hvis sagen kom for retten - blandt andet fordi pigen har sagt, at hun var over 15 år og dermed over den seksuelle lavalder. På sin Facebook-profil har hun skrevet, at hun var 17 år.

- Jeg finder herefter ikke, at der kan føres, det til domsfældelse, bevis for, at de sigtede vidste eller burde vide, at x var under 15 år, skriver Peter Adamsen.