To tiltalt for skud mod berygtede brødre

Slipper for sigtelse for drabsforsøg på Store A og Lille A

To mænd slipper for en alvorlig tiltale om drabsforsøg mod de berygtede Benarabe-brøde, der kendes som Store A (billedet) og Lille A, på Frederiksberg i maj sidste år. (Foto: Politifoto)
To mænd slipper for en alvorlig tiltale om drabsforsøg mod de berygtede Benarabe-brøde, der kendes som Store A (billedet) og Lille A, på Frederiksberg i maj sidste år. (Foto: Politifoto)

Der bliver ingen tiltale for drabsforsøg efter bandeskyderi. Anklager rejser tiltale efter mildere paragraf.

To mænd slipper for en alvorlig tiltale om drabsforsøg mod de berygtede Benarabe-brøde, der kendes som Store A og Lille A.

De to mænd sidder fængslet i sagen, og anklagemyndigheden har i stedet rejst tiltale efter en paragraf i straffeloven, som handler om at udsætte andres liv for fare.

- Der har været rejst sigtelse for drabsforsøg, men statsadvokaten har vurderet, at det ikke kan bevises, at der er blevet skudt for at dræbe, siger Louise Pedersen, som er Københavns Politis anklager i sagen.

Skyderiet fandt sted på Vodroffsvej på Frederiksberg i maj 2012. Her blev der skudt mod en gruppe, hvor Benarabe-brødrene befandt sig.

LÆS OGSÅ:

Se også: Bandemedlen fængslet for drabsforsøg på 'Store A'

Brødrene er ifølge politiet ledende figurer i den bandegruppering, som holder til i området omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København.

Skud fra lang afstand
Skyderiet skete, da brødrene holdt møde med mænd fra grupperingen La Raza. Mødet foregik på åben gade på hjørnet af Vodroffsvej og Suomivej på Frederiksberg.

Anklagemyndigheden har vurderet, at omstændighederne ved skyderiet ikke godtgør, at de tiltalte var ude på at dræbe Benarabe-brødrene.

- Der er skudt fra forholdsvis lang afstand, og vi ved ikke, om man blot har skudt i deres retning, eller om man har skudt for at ramme dem, siger Louise Pedersen.

Under efterforskningen har politiet blandt andet ledt efter skudmærker i nærheden af det sted, hvor den beskudte gruppe befandt sig.

- De stod nær en bænk, og man har blandt andet undersøgt, om bænken var blevet ramt. Det har man ikke kunnet påvise, og derfor kan man ikke sige, at der er blevet skudt for at ramme, siger Louise Pedersen.

De to mænd, der nu er tiltalt i sagen, er tiltalt efter straffelovens paragraf 252. Den handler om i grov kådhed eller for vindings skyld at udsætte andre for fare. Sagen kommer for retten til april.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ny anholdelse i Frederiksberg-skyderi