Dræbt jægersoldat landet i Karup

Kisten med den bombedræbte jægersoldat René Brink Jakobsen er netop ankommet til Flyvestation Karup

(Foto: Anders Brohus)
(Foto: Anders Brohus)

Den dræbte jægersoldat René Brink Jakobsens kiste ankom her i formiddag kl. 10 til Flyvestation Karup efter at være fløjet til Danmark fra Afghanistan, hvor han i sidste uge blev dræbt.

René Brink Jakobsen omkom af kvæstelser fra en bombeeksplosion under en militær operation i Helmand-provinsen. Han var det hidtil første medlem af forsvarets eliteenhed, Jægerkorpset, der faldt i kamp.

LÆS OGSÅ:

Se også: Jægerchef: Første døde jægersoldat nogensinde

Kisten med den 39-årige seniorsergent fra Jægerkorpset var dækket af Dannebrog, hvor den dræbtes militære ordener var anbragt.

Den blev båret fra en militær transporthelikopter af otte kammerater fra den faldnes enhed, Task Force 7, der består af folk fra Jægerkorpset og Frømandskorpset.

Med blottede hoveder og sørgebind bar de otte kampsoldater anført af en feltpræst deres faldne kammerat de få meter fra flyet.

LÆS OGSÅ:

Se også: Dræbt soldat efterlader sig hustru og tre børn

Båren blev bragt ind til en lukket mindehøjtidelighed i en hangar på flyvestationen. Her blev den omkomne soldat modtaget af sin hustru og tre børn samt nære pårørende og venner fra både det civile liv og Jægerkorpset.

Til stede var også René Brink Jakobsens chef fra Jægerkorpset, oberstløjtnant Claus A. Wammen, og chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Agner Rokos.

Réne Brink Jakobsens bisættelse foregår på lørdag med fuldt militær honnøri hans hjemby Veng ved Skanderborg.