TV: Svensk politi i åben ildkamp med røvere

Vild dramatik i svenske Södertälje fredag middag, hvor det kom til åben skudveksling mellem politi og røvere på hovedgaden. En røver er ramt, mens tre andre stadig jagtes

En er ramt i hovedet efter at det kort efter middag fredag kiom til åben skudveksling mellem røvere og politi i Sverige. (Skærmbilleder fra video)
En er ramt i hovedet efter at det kort efter middag fredag kiom til åben skudveksling mellem røvere og politi i Sverige. (Skærmbilleder fra video)

OBS: Tv-klippet kan virke stødende
------------

En røver er ramt af skud i hovedet, efter at svensk politi kort efter middagstid fredag kom i åben skudveksling med en gruppe på fire mand, der havde røvet en guldsmed i det centrale Södertälje cirka 30 kilometer sydvest for Stockholm. Det skriver Expressen.se.

- En af mændene er skudt i hovedet. Han er bevidstløs lige nu, siger Anders Bjärgård, politiets indsatsleder til TV4 News.

Af tv-billeder fremgår det, at røverne var iklædt arbejdstøj, stribede skjorter og elefanthuer. De var bevæbnet med AK47'ere.

Et vidne fortæller, at en af røverne sigtede mod politiet. Så skød politiet mod røveren, som faldt til jorden på Storgatan udenfor indkøbscenteret Teglehuset, hvor røveriet fandt sted.

Røveren blev efterfølgende kørt til Karolinska Universitetshospital. Hans tilstand betegnes som meget kritisk.

Tre røvere på flugt
De tre øvrige røvere flygtede alle fra stedet. Først i en søvfarvet Audi, som blev fundet på Nygatan få hundrede meter fra gerningsstedet.

- Et dæk er punkteret, og jeg kan se tre skudhuller. To i bagruden på højre side og et under håndtaget under passagerdøren, fortæller et vidne ifølge Expressen.se.

I Nygatan prøvede røverne at tvinge sig adgang til en ny bil, men føreren nægtede. I andet forsøg lykkedes det dog at kapre Volvo.

- Den anden flugtbil er fundet i Salem, fortæller Sven-Erik Olsson fra Stockholm Politis kommunikationscenter.

Politiet leder nu efter røverne med helikoptere i området omkring Rönninge og Salem, som ligger cirka fem kilometer nordøst Södertälje.