Elever starter i skole igen efter massakre

Elever fra Newtown, Connecticut, der overlevede et dødeligt skyderi i december, er tilbage på skolebænken.

Det kan være svært at fatte, men livet går videre. Selv efter ufattelige tragedier. Således starter de børn, som overlevede massakren på Sandy Hook-skolen i Newtown, Connecticut i december, i skole igen.

Det sker knap tre uger efter den blodige massakre, hvor en 20-årig mand skød og dræbte 20 små børn og seks lærere, inden han begik selvmord.

Læs også:

Se også: Forældre til Newtown-overlever kræver 566 millioner
Læs også:
Se også: Retsmediciner: Skal lede efter DNA i massemorders hjerne

Skolen i Newtown er nu lukket, og eleverne skal fremover undervises i en renoveret skolebygning i nabobyen Monroe, der af politiet beskrives som "den sikreste skole i Amerika".

Masser af sikkerhed på ny skole
Nye kameraer, låse og kontrol af alle biler, der kører ind på skolens område er blot nogle af de sikkerhedsforanstaltninger, der er indført på den nye skole.

For at lette overgangen for eleverne, hvoraf flere stadig er stærkt påvirket af massakren, har lærerne desuden taget møbler, legetøj, borde og andre ting med fra skolen i Newtown, fortæller skoleinspektør Janet Robinson.

Læs også:

Se også: 40 US-kendisser mod frie våben

- Vi kalder også den nye skole for Sandy Hook, så vi kan videreføre vore traditioner, siger hun.

- Børnene er begyndt at komme, og de er så glade for at se deres lærere, tilføjer Janet Robinson.

Forældrene må gerne være med i skolen
Hendes kollega Donna Page fortæller, at forældrene er meget velkomne til at blive på skolen sammen med deres børn i den første tid.

- Vi forstår, hvis mange forældre har brug for at være tæt på deres børn de første dage. Men vi opfordrer også eleverne til at tage bussen til skole, så de hurtigst muligt vænner sig til hverdagens rutiner igen, siger Donna Page.

Massakren på Sandy Hook, hvor drabsmanden brugte et halvautomatisk våben, har udløst en massiv national debat om våbenkontrol i USA.

Læs også:

Se også: 32 500 vil have tv-vært smidt ud af USA
Læs også:
Se også: 40 US-kendisser mod frie våben

Præsident Barack Obama har blandt andet lovet, at der vil blive fremsat et lovforslag, der skal forbyde militæragtige våben.

Den 20-årige gerningsmand blev begravet i weekenden, efter at myndighederne frigav hans lig i sidste uge.

Hans mor, som blev dræbt i deres fælles hjem forud for skolemassakren, blev begravet i New Hampshire i sidste måned.