Kræver udvisning efter skadestue-angreb

Anklageren kører det store skyts i stilling i sagen mod de mænd, der er tiltalt for det voldsomme angreb på skadestuen i Odense i august

Ekstra Bladets omtale af angrebet på skadstuen i Odense 22. august i år.
Ekstra Bladets omtale af angrebet på skadstuen i Odense 22. august i år.

Sommerens voldsomme angreb på skadestuen i Odense, skal koste dyrt. Det har anklager Flemming Høj Larsen tilkendegivet her til formiddag, da sagen mod de tre mænd, der er tiltalt i sagen, gik i gang.

To af mændene er 20 år, den tredje 27 år. De er tiltalt for forstyrrelse af ro og orden, trusler mod personale og politi på skadestuen samt stenkast mod indgangspartiet til skadestuen.

Især den 27-årige skal få konsekvenserne at mærke.

- Der vil blive nedlagt påstand om udvisning for tiltalte AH's vedkommende, sagde anklageren i følge fyens.dk.

Ville have fat i skudoffer
Skadestuen blev angrebet af 60-70 unge, der ville have kløerne i en mand, som de forinden havde overfaldet i et internt skudopgør, og som nu lå indlagt med sine kvæstelser.

Skuddramet og det efterfølgende stormløb på Odense Universitets Hospital skete efter Eid-festen i Vollsmose 20 august. Her blev blev der affyret flere skud mod to brødre. Den ældste af dem blev så hårdt såret, at han blev bragt til skadestuen.

Hans overfaldsmænd mente ikke, han havde fået nok og det udløste angrebet på skadestuen. Da de ikke fik fat i ham dér, raserede de store dele af hospitalsområdet med køller, bats, knive og sten. Uden for hospitalet gik det ud over en ambulance og en politibil.

Kun tre tiltalt
Selv om 60-70 unge skønnes at have deltaget i stormløbet på skadestuen, har efterforskningen kun indkredset de tre unge mænd, som det har været muligt at rejse tiltale mod.

De nægter sig alle tre skyldige. Dommen ventes at falde onsdag i næste uge.

Se også: I dag begynder sagen om angreb på skadestue
Se også: I dag begynder sagen om angreb på skadestue
Se også: Voldsom uro efter Vollsmose-skud - betjente trak våben
Se også: Vagter bevogter skadestue i Odense
Se også: Helle chokeret over skadestue-vold