Politi: Meget, meget glat på Bornholm

- Kør hjemmefra i god tid

Bornholm har det seneste halve døgn fået 'glæde' af det snevejr, der søndag/mandag ramte resten af landet, og snefaldet sætter sit præg på trafikken, der normalt går under betegnelsen 'Solskinsøen'.

- Nu er vi jo vant til halvanden meter sne her på øen, så 15 centimeter er jo det rene ingenting, indleder vagthavende ved Bornholms Politi, Henrik Schwarz, i en munter tone.

- Spøg til side. Det fyger godt, og det giver selvfølgelig nogle udfordringer. Vintertjenesten har ryddet hovedvejnettet, som er farbart, men de små veje er ikke ryddet, og de fyger meget hurtigt til, så der vil først ske noget på den kant op ad formiddagen, siger Henrik Schwarz til ekstrabladet.dk.

Han opfordrer bilisterne til at køre efter forholdene:

- Det er meget, meget glat derude. Folk bør køre forsigtigt, de bør køre hjemmefra i god tid, og hold nu afstand til de forankørende, siger Henrik Schwarz til ekstrabladet.dk.

Snevejret kommer til at sætte sit præg på tirsdagen på Bornholm.

Således meddeler flere skoler, at undervisningen er aflyst, og skolebusserne på øen holder også stille på grund af de ufremkommelige veje. Taxikørsel til diverse specialinstitutioner er også aflyst tirsdag, og daginstitutioner holder åbent i det omfang personalet kan nå frem, oplyser P4 Bornholm.

Har du fotos eller videoklip af det bornholmske snevejr, så send det til os på mail på 1224@eb.dk eller på en mms på 1224 (koster almindelig sms-takst)