Datter til mistænkt dømt for drabsforsøg på baby

Emily Castro skar sin egen baby i halsen af frygt for, at familien ville dræbe hende og hendes barn

Emily Castro fastholdte i retten, at hun var en rigtig god mor... (Privatfoto)
Emily Castro fastholdte i retten, at hun var en rigtig god mor... (Privatfoto)

I alle amerikanske medier kommer flere og flere dystre sandheder frem om de tre Castro-brødre, der er anholdt og mistænkt for at have indespærret og sexmisbrugt tre kvinder i 10 år i et hus i Cleveland, Ohio.

Det er da heller ikke første gang, familien Castro kommer i det amerikanske retsvæsens søgelys i en alvorlig sag.

Se også: Kidnappet var veninde med datter til mistænkt

Datteren til Ariel Castro, der bor i huset, hvor tre kvinder i går blev fundet, fik nemlig 25 års fængsel i 2008 for at have forsøgt at tage livet af sin datter. Det fremgår af en artikel i The Journal Gazette.

Se også: Få kilometer fra kvindernes fængsel: Fandt 11 lig

Den dengang 20-årige Emily Castro skar sin kun 11 måneder gamle baby i halsen og kunne derfor se frem til at blive anklaget for mordforsøg og vold.

'Jeg er en god mor'
Overfaldet skete i april 2007, hvor politiet fik en anmeldelse om, at en hund havde bidt et barn. Da de kom frem, blev de mødt af synet af barnets bedstemor, der sad med det hårdt sårede barn i armene.

Se også: Lænket til væggen som et trofæ

Ingen forstod motivet bag forbrydelsen - og tilsyneladende heller ikke Emily Castro selv.

- Jeg ved ikke, hvordan det her skete. I skal vide, at jeg er en rigtig god mor, sagde Emily Castro i retten.

Emily Castros forsvarere forklarede i retten, at hun havde lidt af depressioner gennem flere år, og det havde ført til en paranoid tilværelse, som fik hende til at tro, at hendes familie ville dræbe hende og hendes barn.

I stand til at skelne rigtigt og forkert
Dommeren vurderede dog, at på trods af beviserne for hendes mentale sygdom, var Emily Castro ikke ude af stand til at skelne rigtigt og forkert, og hun blev derfor dømt.

Se også: Cleveland: Her er de tre mistænkte brødre

Oprindeligt blev hun dømt 30 års fængsel, men dommeren fastlagde, at de sidste fem år skulle gå med prøveløsladelse, hvor hun skulle søge hjælp til hendes mentale sygdom.

Emily Castros datter kom sig fuldstændig fysisk over det brutale overfald. Men familien kan altså igen se frem til et ubehageligt møde med retssystemet, hvor den lille piges morfar og hans to brødre er mistænkt for at have kidnappet og holdt tre kvinder indespærret i et årti.