Bøssegangster- drama på storskærm i retten

I dag starter drabssag uden lig, ligdele, blod eller dna. To mænd er tiltalt for mandrab.Den ene af de tiltalte, Bo Madsen, sammen med sin hustru Tina Christensen, som han giftede sig med kort tid efter at hans registrerede partner, Henrik Haugberg Madsen var forsvundet.(Foto: Privat)
Den ene af de tiltalte, Bo Madsen, sammen med sin hustru Tina Christensen, som han giftede sig med kort tid efter at hans registrerede partner, Henrik Haugberg Madsen var forsvundet.(Foto: Privat)

Det bliver spændende som ’Forbrydelsen’, når retssagen mod 42-årige Bo Madsen og 48-årige Claus Stokholm Larsen starter ved retten i Næstved i dag.

De to mænd er tiltalt for at have myrdet Bo Madsens samlever, Henrik Haugberg Madsen den 11. november 2010.

Læs også:

Se også: Bøssegangster ville starte et nyt liv

Retten i Næstved har fået installeret storskærm i retslokalet, hvor retssagen skal køre. Og foreløbig er der afsat 30 retsdage til den spetakulære sag, hvor der hverken er lig, ligdele, blod eller dna, der peger på de tiltalte.

Retssagen kommer til at strække sig helt hen til marts næste år. Inden jul er der afsat 8 retsdage. Sagen fylder allerede 30 ringbind. Og der er plads til yderligere fire retsdage, hvis der er behov for det.

Læs også:

Se også: Bøssegangster: Politiet lækker oplysninger til medierne

Foreløbig skal der føres 49 vidner, siger dommer Anni Højmark fra retten i Næstved.

Tilhørerne kommer til at følge retssagen og bevismaterialet på nærmeste hold.

- Vi regner med, at meget af sagen vil komme til at køre via storskærm i retslokalet, siger Anni Højmark.

Læs også:

Se også: Bøssegangster aktiv bag tremmerne

På storskærmen vil blive vist bevismateriale i form af papirer, fotos af genstande og steder, landkort etc., så alle tilhørere kan følge med.

- Det er første gang, at vi prøver det på den måde, siger dommer Anni Højmark.

Det bliver forsvarsadvokaternes grand old lady, Merethe Stagetorn, som skal forsvare Bo Madsen i den usædvanlige straffesag, hvor der ikke er håndfaste beviser.

Claus Stokholm Larsen forsvares af advokat Ole Madsen.

Læs også:

Se også: Fik falsk skilsmisse fra myrdet partner

Anklagemyndigheden ved politiadvokat, Jeanette Wincentz Andersen, skal både bevise, at Henrik Haugberg Madsen er blevet myrdet, og at de to tiltalte er skyldige.

Ifølge anklageskriftet er de to mænd tiltalt for i/ eller udenfor feriehytte nr. 201 i Karrebæksminde Feriecenter, i forening og efter forudgående aftale eller fælles forståelse blandt andet med stik og/ eller slag med spidse og eller stumpe redskaber og ved flere revolverskud at have dræbt Bo Madsens samlever, Henrik Haugberg Madsen.

Bo Madsen har allerede forsøgt at rense sig selv og gennemhulle politiets indicier. I et udsmuglet brev til Ekstra Bladet skrev Bo Madsen i oktober.

Læs også:

Se også: Drabssigtet mand ryger i isolation

- Jeg valgte at gå fra Henrik og starte et nyt liv. Der er ingen grund til, at jeg skulle slå Henrik ihjel, intet motiv overhovedet. Det var mig der gik, så jeg er ikke den forsmåede part. Ejendommene stod i mit navn, og jeg forsøgte at beholde, hvad der tilkom mig.

- Henrik har i flere år udtalt til flere mennesker, at han ville stikke af. Deriblandt jeg selv og en advokat, Ole Schmidt. Dengang gav Henrik udtryk for, at jeg ikke behøvede at bekymre mig om økonomi, men jeg ønskede ikke at undvære mine børn, skrev den tiltalte i det udsmuglede brev.

Læs også:

Se også: Kronvidne om bøssegangsterdramaet: Vildere end Lundin

De første tre retsdage, mandag, tirsdag og fredag i denne uge vil gå med fremlæggelse og afhøring af de to tiltalte. forventningen er, at en af de tiltalte skal afgive forklaring allerede i dag.

1 af 3 Claus Stokholm Larsen, der også er tiltalt for mandrab. (Privatfoto)
2 af 3 Henrik Haugberg Madsen, Bo Madsens registrerede partner, som har været sporløst forsvundet siden 11. november 2010. Politiet tror, han er myrdet (Foto: Politiet)
3 af 3 Den ene af de tiltalte, Bo Madsen, sammen med sin hustru Tina Christensen, som han giftede sig med kort tid efter at hans registrerede partner, Henrik Haugberg Madsen var forsvundet.(Foto: Privat)