Dræbte Tobias' mor og stedfar vil frikendes

Landsretten tager fat på ny runde med mor og stedfar, der blev dømt for at mishandle deres lille søn til døde

Lille Tobias blev kun 15 måneder. I morgen begynder ankesagen mod hans mor og stedfar, som i byretten blev idømt henholdsvis fire og otte års fængsel for at mishandle og banke den lille dreng til døde- (Privatfoto).
Lille Tobias blev kun 15 måneder. I morgen begynder ankesagen mod hans mor og stedfar, som i byretten blev idømt henholdsvis fire og otte års fængsel for at mishandle og banke den lille dreng til døde- (Privatfoto).

Når Vestre Landsret i Sønderborg i morgen tager hul på ankesagen mod den mor og stedfar, som for snart halvanden år siden mishandlede Tobias på 15 måneder til døde, er det grufulde detaljer, som på ny vil blive rullet ud i retslokalet.

Da Tobias døde natten til 18. juli sidste år, kunne lægerne tælle 30 bidemærker og over 80 alvorlige skader efter omfattende vold og mishandling. Han var underernæret og havde tydeligvis været udsat for vanrøgt.

13. juli i år takserede byretten den systematiske vold mod det lille barn til otte års fængsel til stedfaderen, Rene Würfel, og fire års fængsel til moderen, Mona Nissen Thomsen.

Begge forældre vil med ankesagen i dag og de kommende dage forsøge at blive frikendt. Moderen erkender dog overværet mishandlingerne på Tobias' dødsnat uden at gribe ind, lige som hun erkender, at hun ikke tilkaldte lægehjælp. Stedfaderen erkender ligeledes, at han heller ikke tilkaldte en læge til den lidende dreng.

Anklagemyndigheden står fast og svarer igen med krav om endnu hårdere straffe til forældreparret.

Kraniebrud og hjerneblødning
De mange skader på det lille barn blev i følge byretsdommen og anklageskriftet tilført efter ufattelig grov vold og decideret mishandling. Barnet blev banket og bidt, slynget rundt i arme og ben og sat under den kolde bruser, når det ikke udviste en adfærd, der behagede stedfaderen, der i følge byretsdommen stod for de alvorligste voldsovergreb.

Natten til 18. juli sidste år gik det helt galt, og barnet døde med kraniebrud og hjerneblødning, ligesom der var brud på arm og lår, foruden de mange andre skader, barnet var tilført gennem den systematiske vold i hjemmet.

Landsretten afvikler sagen i to tempi: I dag og på onsdag, hvor efter den genoptages i uge 50 med fire retsdage.

Kommunen svigtede
Ekstra Bladet har via aktindsigt tidligere beskrevet, hvordan Tobias blev svigtet fra fødslen, og ikke kun af sin mor og stedfar: Kolding Kommune blev advaret om Tobias' mistrivsel af både fagfolk og familiemedlemmer i alt seks gange i løbet af de 15 måneder, han levede.

Blandt andet ignorerede kommunen en opsigtsvækkende indberetning fra en overlæge på Vejle Sygehus, der forudså, at det ville ende med en familietragedie.

Desuden havde moderen adskillige gange selv bedt om hjælp til at klare drengen, men kun tre uger før Tobias døde, konkluderede en sundhedsplejerske, at drengen havde det godt.

Tobias' biologiske far, Jan Schmidt Jørgensen, havde gennem længere tid forsøgt at få forældremyndigheden. Den anmodning skulle have været behandlet 18. juli sidste år, men da han mødte op i retten fik han i stedet overbragt beskeden om Tobias' tragiske død.

Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen