Terror-tiltalt søgte på ukendt brand

Computersøgninger og telefonmaster. Det er de tekniske beviser, der i fokus i sagen om terrorisme og brandstiftelse

To unge mænd er sigtet for at have sat ild til PET den 8. december 2010 (Foto: Kenneth Meyer)
To unge mænd er sigtet for at have sat ild til PET den 8. december 2010 (Foto: Kenneth Meyer)

Midt om natten den 11. januar 2011 bliver der sat ild til to biler og bygningerne ved Rigspolitiets Koncern IT på Landlystvej i Hvidovre.

Senere samme døgn søger en af de tiltalte, Frederik Pryds, på ’brand’ og ’landlystvej’ på sin computer. Men branden har ikke være beskrevet i medierne på det tidspunkt.

Det kom frem i går i Københavns Byret, hvor Frederik Pryds sammen med fire andre fra det venstreekstreme miljø er tiltalt for brandstiftelse og terrorisme. Frederik Pryds har nægtet at udtale sig i retten.

Netnyheder
Anklagerne har flere gange haft fokus på historikken i de tiltaltes computere. Og Frederik Pryds havde også søgt på brand hos PET. Et forhold som også blev gennemgået i retten i går. Den søgning var dog efter, at denne historie havde været bragt som den første om sagen på ekstrabladet.dk.

Læs også:Boltsaks
Og det er i høj grad tekniske beviser, der er blevet brugt af anklagerne. Indtil videre er der kun gennemgået forhold, der vedrører Frederik Pryds og Peter Jensen.

På et kort har anklagerne sat ind, hvilke master de to tiltaltes mobiltelefoner er gået på i dagene op til og under brandene ved Koncern IT og PET.

Desuden blev det fastslået, at en boltsaks, fundet hos Frederik Pryds kæreste, er den samme, som den der blev brugt til at klippe hul i hegnet ved Koncern IT med.

Læs også:

Se også: PET-video afslører brandattentat


Læs også:

Se også: Terror-tiltalt havde bombemanual


Læs også:

Se også: Nu skal fem unge danskere i retten for terror


Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere