TV: 'Jeg støtter Anders Breivik'

Det var nødvendigt at myrde børnene på Utøya, mener amerikanske Kevin Forts, som sender støttebreve til massemorderen Anders Brevik. SE TV-INTERVIEW

Se interviewet med Kevin Forts, der støtter Anders Breiviks massemord i videoen herover.
--------------------

Det var en modbydelig, men nødvendig handling at myrde børnene på Utøya og sprænge en bombe i Oslo.

Så direkte bliver det sagt af 23-årige Kevin Forts. En amerikansk Breivik-støtte, der åbent kalder de blodige handlinger den 22. juli for 'heroiske':

– Han (Breivik, red.) kæmper mod kulturel marxisme og islamisering af Norge, og han mener, den mest rationelle måde at opnå dette på, var igennem terroristhandlinger i Oslo og på Utøya, siger Kevin Forts, der er fra Massachussetts.

Se også: EB's chefredaktør: Breivik skal ikke ties ihjel, men tales ihjel

I går kom det frem, at Anders Breivik har modtaget stakkevis af breve fyldt med sympatierklæringer i sin fængselscelle - og nogle af dem er sendt af Kevin Forts.

Det er TV-redaktionen hos den norske avis VG, der har interviewet den unge amerikaner, som både er velformuleret og velklædt, men har ekstreme holdninger:

Hvordan kan du støtte, at Breivik har dræbt børn?

– Fordi han har begået et angreb uden fortilfælde. Jeg synes ikke det bør ske igen, men det var nødvendigt, siger Kevin Forts.

Se også: TV: Danske Allan reddede børn fra massemorder

Så du mener, det var nødvendigt at ofre børnene på Utøya?

– Det var et nødvendigt politisk offer, som ikke er nødvendigt igen. Militante handlinger er ikke nødvendige, efter denne enestående handling, siger han.

Kevin Forts fortæller til VG, at han blev interesseret i Breviks aktion, allerede da han hørte om massemordet den 22. juli.

I februar kontaktede Kevin Forts Anders Breviks advokater, for at høre, hvordan han kunne støtte massemorderen.

Men da Forts fik at vide, at alle donationer ville gå til ofrenes støttegrupper, besluttede han sig for at beholde pengene og i stedet sende Breivik et brev, hvor han erklærede sin ideologiske støtte:

– Jeg mener, han er nationalist og patriot, og ikke en terrorist eller neo-nazist, som medierne beskriver ham som, siger han.

SE FLERE TV-KLIP PÅ EKSTRA BLADET HER

Læs også: Læs anklagerne mod Breivik

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere