Pædofil pædagog afsløret af hackergruppe

33-årig - nu tidligere - institutionsleder dømt for forsøg på sexdate med 13-årig pige efter afsløring af hackergruppen Anonymous

Sgen kørte i Københavsn Byret. (Foto: Anita Graversen/Polfoto)
Sgen kørte i Københavsn Byret. (Foto: Anita Graversen/Polfoto)

KØBENHAVNS BYRET (ekstrabladet.dk): Det var et særdeles uventet opkald, en 33-årig institutionsleder fra Tårnby modtog den 9. februar i år. I den anden ende af telefonrøret lød en ukendt mandestemme, der oplyste om, at han var ifærd med at lave en YouTube-dokumentar om den 33-åriges hang til unge piger. Herfra tog livet for den unge pædagog en drejning han aldrig havde forudset.

I dag sad han som følge heraf på anklagebænken i Københavns Byret, hvor han stod tiltalt for forsøg på at lokke det han troede var en kun 13-årig pige til sexchat samt til at mødes på et hotel i København med henblik på seksuelle fornøjelser.

Forlod gravid kæreste for at chatte
Via chatsiden forum.dk kom han i kontakt med en profilen 'Michala99' - en pige der oplyste, at hun var 13 år gammel, gik i skole, boede hjemme med sin far og gik i 7. klasse. Alligevel fortsatte den over dobbelt så gamle pædagog, der selv gik under brugernavnet 'GymLærerSøgerTøs', med at chatte med den unge pige, som han fandt 'fræk', 'sød' og som han opfordrede til at besøge ham på et hotel i København.

Her havde han angiveligt indlogeret sig om eftermiddagen for at 'læse' lektier til sin lederuddannelse og for at komme væk fra den gravide kæreste, der sad hjemme i den 2-værelses-lejlighed i Brønshøj. Men i stedet for lektier kom det frem i retten, at han i de følgende seks timer brugte tiden på at chatte. I særdeleshed med 'Michala99'.

- Har du givet bj mange gange? Du er sikkert god til at give bj. Hold kæft, du ser hot ud. Tror du, du må tage til København? Jeg vil gerne prøve med en ung tøs, lød linjerne fra pædagogen på hotelværelset over chatten til den unge pige.

Ville mødes med 13-årig
Undervejs sendte han også et billede af sig selv med erigeret lem til pigens mailadresse. Senere overgik chatten til sms på deres telefoner og senere til deciderede telefonsamtaler. Her kunne man under en afspilning af lydfilen fra samtalerne i retten høre, hvordan han fortæller pigen, at han synes 'det kunne være frækt at få suttet pik af en unge pige. Hvis du er god'.

- Men du er jo dobbelt så gammel som mig. Jeg er kun 13. Hvad kan jeg tilbyde?, spørger pigen.

- Det tager vi bare som hygge, lyder svaret.

Men hvad den 33-årige, som selv oplyste han var 27 år, ikke vidste var, at der i den anden ende sad en helt anden person end en 7.klasse skolepige. Eller snarere en gruppe, den såkaldte hackergruppe Anonymous, som havde som mission at afsløre pædofile på nettet. Først den følgende dag afslørede de deres stunt.

Hængt ud med navn på YouTube
Her blev pædagogen, som indledningsvist beskrevet, ringet op pr. telefon og konfronteret med hans seksuelle tilbøjeligheder og fik oplyst, at den 13-årige 'Michala99' blot var en falsk lokkedue.

- Jeg har nok skrevet noget forskelligt, men jeg kunne jo aldrig finde på at gøre noget. Er det ikke noget vi kan snakke om?, forsøger den 33-årige.

- Jeg ønsker ikke at få penge af dig. Vi forsøger bare at rydde op på nettet, og det er jo lidt et problem i forhold til det arbejde du har. Synes du ikke det er utilstedeligt, det du har gjort?, spørger den ukendte mandsstemme i røret.

- Jo, det er det sgu nok. Men jeg har ikke gjort det før, og det er ikke noget jeg tænker så meget over, når jeg chatter.

- Men kan vi være enig om, at du stopper med at chatte med unge piger?

- Ja, helt sikkert, fastslår pædagogen, der udbeder sig tid, inden den planlagte YouTube-video bliver offentliggjort, for at kunne advisere forskellige personer i hans omgangskreds.

- Det skulle du have tænkt på lidt før, afslutter manden før han til sidst afbryder forbindelsen.

Overfor den ukendte stemme indrømmer han på båndet, at han troede det var en 13-årig pige, og at han den foregående dag var klar på at mødes med hende. Noget som han dog fra vidneskranken i dag pure afviste.

Samme dag blev videoen, som også blev afspillet som dokumentation i retten, lagt ud på nettet. Her fremstod hele lydoptagelsen samt personlige oplysninger med pædagogens navn, adresse, telefonnr. mv. Samme dag ringede pædagogen selv til sit arbejde, og ikke længe efter modtog politiet en anonym mail, som gjorde opmærksom på videoen med pædofilens navn, hvilket fik sagen til at rulle.

Det var bare rollespil
Den 33-årige erkendte under retssagen i formiddag de faktiske forhold i anklagerne men nægtede, at han på noget tidspunkt havde haft til sinde at føre fantasierne, chatopfordringerne og sexønskerne ud i livet og rent faktisk mødes med den påståede 13-årige. Gang på gang hævdede han også, at han aldrig havde troet, at 'Michala99' var 13 men meget ældre.

- Det kunne jeg aldrig finde på. Det var jo bare rollespil. Det er pointen med chat. Der kan man lege og være den man vil og sige, hvad man vil. Jeg ville da aldrig havde mødt hende i virkeligheden.

Ifølge hans forsvarer er chatforummet kun for folk over 18 år, hvorfor han handlede i god tro, og hun understregede desuden, at han var blevet lokket i en fælde af en person, som netop ikke var 13 år.

Domsmandsretten kendte dog den 33-årige - i dag arbejdsløse men indtil for kort tid siden stadig jobsøgende udi pædagogjob - for skyldig. Han blev idømt en betinget dom uden fastsat længde men med en prøvetid på to år. Trods anklageren havde krævet manden frakendt retten til at arbejde med børn i en begrænset tidsperiode slap den 33-årige dog med skrækken.

Han udbad sig i øvrigt betænkningstid i forhold til at anke sagen.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere