Tvangsflyttet: Frygter Amagermanden vil flygte

Marcel Lychau Hansen flyttet til superfængsel - for farlig til forvarringsanstalt

Marcel Lychau Hansen blev idømt livstod for to drab og seks voldtægter og stod til at skulle afsone i Anstalten ved Herstedvester. Nu er han tvangsflyttet til nyt superfængsel i Østjylland.
Marcel Lychau Hansen blev idømt livstod for to drab og seks voldtægter og stod til at skulle afsone i Anstalten ved Herstedvester. Nu er han tvangsflyttet til nyt superfængsel i Østjylland.

Han er formentligt Danmarks farligste fange. Han er i hvert fald for farlig til Anstalten ved Herstedvester.

Fængslet ved København, hvor det var meningen, at den livstidsdømte Marcel Lychau Hansen skulle afsone sin straf for to drab og en række grove voldtægter, har kastet håndklædet i ringen. Amagermanden blev mandag flyttet til Statsfængslet Østjylland efter bare knap en måned i et fængsel, der ellers er kendt for at huse landets farligste mordere, pædofile og voldtægtsmænd.

Læs også:

Se også: Dom faldet over Marcel

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skyldes flytningen ikke mindst, at man har frygtet, at Amagermanden ville flygte, når han fik den mindste chance.

- Jeg har ingen kommentarer. Men generelt er det sådan, at hvis man ikke benytter sig af de tilbud, vi har til de indsatte, så kan man ligeså godt sidde et andet sted, siger inspektør Hans Jørgen Engbo.

Han henviser til terapi, psykologer og psykiatrisk bistand. Alt sammen noget, som Marcel Lychau Hansen altså blankt har afvist, siden han i slutningen af juni skiftede sin celle i Vestre Fængsel ud med en i Herstedvester. Men de få uger er udsædvanligt lidt til give ham til at falde til i de terapeutiske rammer og grunden til flytningen skal altså ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke kun findes der.

Anstalten ved Herstedvester er netop nu ved at få bygget et nyt hegn og har meget trafik til og fra byggepladsen. Derfor har man vurderet, at det var for farligt at have en mand så desperat som Amagermanden rendende. Amagermanden har tidligere - ikke mindst med sin sædplan - vist, at han var klar til at gå til yderligheder for at kommer fri

Læs også:

Se også: Her er Marcels desperate mini-breve

Marcel Lychau Hansens forsvarer raser i dagens udgave af Ekstra Bladet over flytningen, som heller ikke han har oplyst årsagen til:

– Det er ikke så betryggende, at de ikke giver en konkret begrundelse, og det er generelt utilfredsstillende, at der ikke er nogen klageadgang. Det virker tilfældigt, at de bare kan sige, at de ønsker at flytte ham, siger forsvarsadvokaten.

Læs meget mere om sagen i Ekstra Bladet Tirsdag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen