Nu taler Vincent Smith

Tusindårsskoven: For første gang taler Vincent Smith i vidnestolen

Vincent Smith talte for første gang siden sin anholdelse. Men kun på forsvarerens spørgsmål. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Vincent Smith talte for første gang siden sin anholdelse. Men kun på forsvarerens spørgsmål. (Tegning: Jørgen Bitsch)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): For første gang siden dobbeltdrabet i Tusindårsskoven har den hovedtiltalte Vincent Smith tænkt sig at tale.

Det gør han straks efter en kort pause, og efter at to af de hidtil hemmeligholdte rumaflytninger fra hans celle for kort tid siden blev afspillet i retten. Aflytningen blev foretaget mellem de to tiltalte brødre den 12. maj. Dengang var den 38-årige Vincent Smith endnu ikke blevet anholdt og var derfor midt på dagen på besøg hos sin bror, der sad fængslet i en anden sag.

Blot knap en time senere, kl. 14.59 samme dag, blev han anholdt. Den anden aflytning, der blev spillet i retten, var altså fra Vincents egen celle et par timer efter sin egen anholdelse.

Læs også: Bombe smidt i sag om dobbeltdrab
Læs også: Sådan skaffede de drabsvåben af vejen

På de lettere utydelige optagelser hører man de to brødre tale om, at politiet har aflagt lillebroderen besøg for at høre om en maskinpistol, han skulle have solgt. Man hører også, hvordan de taler om, at lillebroderens kæreste er ked af det, og om krudtslam på noget tøj og programmet Station 2.

- Der kom to betjente i år og hørte, om jeg havde solgt en maskinpistol oppe i byen. Årrrh. Nu slapper I af, sagde jeg. I er godt nok på bar bund... gengav lillebroderen på aflytningen. Senere

Læs også: Medfange afslører: Heidi og Bjarne ville stoppe prøveskydning
Læs også: Vincent: Jeg har gjort noget dumt

Det var blandt andet i Station 2 Efterlyst, at politiet i sin tid efterlyste en mand på en overvågningsvideo i forbindelse med drabene. Adskillige borgere kontaktede efterfølgende politiet for at pege på Per Henrik Halslev (nu Vincent Smith, red.) som manden på stien ved Friluftsbadet.

Den tiltalte Vincent Smith har via sin forsvarer proklameret, at han ikke vil svare på spørgsmål fra anklageren men kun på de spørgsmål, som forsvareren stiller ham.

1 af 2 
2 af 2 Vincent Smith talte for første gang siden sin anholdelse. Men kun på forsvarerens spørgsmål. (Tegning: Jørgen Bitsch)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere