Bornholmsk sexsag: Udlånte døtre til venner

Efterforskningen af det bornholmske ægtepar, der står sigtet for årelangt misbrug af parrets to døtre, har ført til sigtelser mod to nye personer

Forældreparret blev varetægtsfængslet den 5. juli sidste år. De er begge sigtet for over ti års sexmisbrug af deres døtre. (Foto: Kristian Linnemann)
Forældreparret blev varetægtsfængslet den 5. juli sidste år. De er begge sigtet for over ti års sexmisbrug af deres døtre. (Foto: Kristian Linnemann)

Det var angiveligt ikke kun mor og far, der udnyttede deres to små piger seksuelt. Også andre personer med relation til det bornholmske ægtepar, der siden juli sidste år har siddet varetægtsfængslet og sigtet for sexmisbrug af moderens to piger - mandens steddøtre - siden de var henholdsvis seks og syv år gamle, har forgrebet sig på de to piger. Det erfarer ekstrabladet.dk.

To personer - ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger mænd - blev for en måned siden sigtet i sagen for en dog endnu ukendt grad af sexmisbrug. Ingen af dem er dog siden sigtelserne blevet varetægtsfængslet.

Det er efter sigende den længerevarende efterforskning og udtalelser fra forskellige personer, som undervejs er blevet afhørt i sexsagen, der nu har ledt til sigtelserne mod de to nye personer.

- Jeg kan oplyse, at vi har fundet grundlag for at sigte yderligere to personer i sagen, men da efterforskningen ikke er endeligt tilvejebragt endnu, vil jeg ikke komme ind på detaljerne omkring sigtelserne og de pågældendes relation til forældrene, forklarer chefanklager Bente Pedersen Lund.

Ekstra Bladet har dog, fra anden kilde, fået oplyst, at i hvert fald én af de to nye sigtede personer har haft sin faste gang hos familien og angiveligt skulle have sexmisbrugt den yngste af de to døtre.

Bente Lund Pedersen bekræfter dog, at de nye sigtelser også er funderet på baggrund af noget af det beslaglagte materiale, som politiet fandt under ransagningen af familiens landhus på solskinsøen.

Optog sex med børnene
Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at politiets beviser mod forældrene blandt andet beror sig på belastende billedmateriale, fordi faderen og moderen filmede sexmisbruget af døtrene. Misbruget af døtrene startede så tidligt og varede så mange år, at i hvert fald den yngste af pigerne har haft svært ved at forstå, hvorfor forældrene skulle anholdes. For hende var intimiteten med forældrene 'blevet normalt'.

Sagen mod det bornholmske ægtepar tog sin begyndelse, da den i dag 57-årige stedfar og 40-årige mor blev varetægtsfængslet den 5. juli under dobbeltlukkede døre. Faderen blev dengang sigtet for siden 2001 og i fem år ugentligt at have haft samleje og anden kønslig omgang med den ældste pige fra hun var syv til tretten år gammel og fra 2010 til anholdelsen i 2011 også ugentligt at have fortsat misbruget med den yngste pige - dengang 15 år gammel. Samtidig blev moderen sigtet for - også siden 2001 og ti år frem - at have haft anden kønslig omgang med den yngste datter - altså fra hun var mellem seks og 16 år gammel.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger skulle sigtelserne mod de to nye personer dog ikke være omfattet af længerevarende sexmisbrug.

Søstrene adskilt
Under Ekstra Bladets research af familiens baggrund, kom det blandt andet frem, at den 57-årige far ikke kun i hvert fald i sine ungdomsår var erklæret satanist og fascineret af Hitler og våben, har flere forhold og et ægteskab med helt unge piger bag sig. Faderen er også sigtet for at være i besiddelse af tre maskingeværer og en pistol samt tilhørende ammunition uden tilladelse.

Begge forældre har - erfarer ekstrabladet.dk - delvist erkendt sig skyldig i sigtelserne.

Siden anholdelsen af forældrene har de to søstre været adskilt fra hinanden. Den ældste, der i dag er 18 år, bor sammen med sin kæreste, mens den yngste, i dag 17 år, er anbragt hos en plejefamilie på øen. De har i følge ekstrabladet.dk's oplysninger ikke siden varetægtsfængslingen af forældrene haft nogen kontakt.

Sagen vil snarest blive fremsendt til statsadvokaten med henblik på at få udarbejde et anklageskrift. Selve retssagen forventes at komme for en domstol til sommer.

1 af 2 For den ældste datter startede misbruget da hun var syv år gammel. For den yngste da hun var seks år. (Privatfoto)
2 af 2 Forældreparret blev varetægtsfængslet den 5. juli sidste år. De er begge sigtet for over ti års sexmisbrug af deres døtre. (Foto: Kristian Linnemann)