Kilde: Al-Shabaab betaler flybilletterne

Flere nordmænd terrortræner hos Al-Shabaab i Somalia, ligesom en dansk-somalier ifølge PET har gjort. Det fortæller en kilde, der har besøgt terrorgruppens træningslejre

Al-Shabaab-soldater fotograferet i træningslejr i Somalia. (Privatfoto)
Al-Shabaab-soldater fotograferet i træningslejr i Somalia. (Privatfoto)

For første gang er en dansker sigtet for at have modtaget træning i terror.

Ifølge politiet har den ene af de to dansk-somaliere, der er anholdt med planer om et konkret terrorangreb i Danmark, nemlig trænet i militsen Al-Shabaabs lejre i Somalia.

Læs mere:

Se også: DF vil have terrortrænede ud af Danmark

En kilde med stor viden om det Al-Qaeda-relaterede terrornetværk fortæller, at det er nyt for ham, at også danskere øver sig i terror i det krigsplagede land på Afrikas Horn.

- Jeg ved ikke, om der er blevet rekrutteret folk fra Danmark, men vi ved, at det er sket i Norge, siger han via Skype til ekstrabladet.dk.

Han har selv besøgt Al-Shabaabs træningslejre i Somalia.

Læs mere:

Se også: Somaliere: Vi vil hjælpe PET

Læs også:

Se også: Terrorsigtede brødre fængslet

Tre træningslejre
Omkring 200 udlændinge har trænet hos og kæmpet for militsen i Somalia. Det vurderer flere efterretningstjenester ifølge The Guardian. Og ifølge en lokal Al-Shabaab-leder har 10 unge nordmænd fået terrortræning i Somalia.

Læs mere:

Se også: Uro til terrorretsmøde: 'Fucking luder!'

Ifølge ekstrabladet.dk's kilde opstår kontakten som regel via internettet eller gennem somaliere i udlandet. Men de unge, optændte udlændinge finansierer ikke selv for turen.

Al-Shabaab betaler for rejsen til og fra terrortræningslejrene, som der ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger er i hvert fald tre af.

Lejrene ligger ved byerne Marka, Afgoya og Mugadisho langs kysten i det sydlige Somalia, hvor militsen hersker.

Der får de tilrejsende hellige krigere militærtræning og lærer at bygge bomber. Som regel er de der i en til tre måneder, hvor de bor udendørs eller i primitive hytter.

Militsen regnes for at bestå af nogle få hundrede hardcore-tilhængere, men den har rekrutteret omkring 6000 soldater - nogle gange ved magt. Børnesoldater er også en del af terrororganisationens reportoire, skriver The Guardian.

Skærm

Hent flere
Hent flere