Terrorsigtede brødre fængslet

De to terrorsigtede brødre, der mistænkes for at planlægge terror, er begge varetægtsfængslet i fire uger

Retten i Aarhus har efter et 80 minutter langt grundlovsforhør varetægtsfængslet de to brødre, der er sigtet for terrorplanlægning og terrortræning.

Begge skal sidde varetægtsfængslet i fire uger - de første to uger i isolation. De nægter sig begge skyldige i de alvorlige sigtelser.

Den 23-årige har kæret både fængslingen og isolationen.

Den 18-årige og 23-årige mand er sigtet efter straffelovens paragraf 114 stk. 1, der omhandler terror.

Den ældste er desuden sigtet for at have modtaget terrortræning af terrororganisationen Al-Shabaab i den somaliske træningslejr 'Under brøndene' i perioden fra den 18. januar til den 21. februar i år.

Læs også:

Se også: Op til 40 fra Danmark har trænet i lejre

Målet var ifølge sigtelsen 'et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller i udlandet'.

PET mener, at de to brødre gennem samtaler om metoder, mål, og anvendelse af våbentyper har gjort sig skyldige i terrorplanlægning.

Læs også:

Se også: Somalisk forening: Terrorsigtede rekrutteret over nettet

De blev anholdt kl. 20.08 og 21.33 mandag aften. Den ene efter han netop var landet i Kastrup lufthavn, den anden i en lejlighed i Aarhus V.

Under grundlovsforhøret var den yngste, som ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger går på et gymnasium i Aarhus, iklædt armygrønne kanvassko, blå træningsbukser stukket ned i sorte sokker og en beige kjortel.

Læs også:

Se også: Bonnichsen: Sigtet trænet i terror

Den 23-årige var iklædt sorte hyttesko, beige lærredsbukser, kortærmet beigeternet skjorte.

Begge de anholdte, der er korthårede, uden skæg, svarede roligt på dommerens indledende spørgsmål, men ønskede ellers ikke at udtale sig i sagen.

Men dommeren vurderede, at det materiale, som politiadvokat Lone Damgaard fra Politiets Efterretningstjeneste har fremlagt, er tilstrækkeligt til en begrundet mistanke mod brødrene.

Læs også:

Se også: Somalisk talsmand chokeret over anholdelse

Efter oplæsningen af sigtelsen valgte dommeren at lukke dørene for offentligheden. Dommeren begrundede dørlukningen med, at hensynet til den videre efterforskning vejer tungere end offentlighedens interesse i sagen.

20 venner var mødt op for at støtte de to unge terrorsigtede i den seneste danske terrorsag, da de kl. 14.00 blev fremstillet i grundlovsforhør ved byretten i Aarhus.

Retslokalet blev hurtigt fyldt med pressefolk og tilhørere, og flere venner blev bedt om at forlade retslokalet inden grundlovsforhøret, oplyser ekstrabladet.dk's reporter på stedet.

Læs også:

Se også: Somaliere: Vi vil hjælpe PET

Det skete dog ikke med deres gode vilje.

En råbte 'gå selv ud' til retsbetjenten, mens en anden råbte 'fucking luder'.

Ingen af de fremmødte støtter ønskede efterfølgende at tale med ekstrabladet.dk.

Ved du noget? Mail 1224@eb.dk eller sms 1224 (almindelig sms-takst)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere