De overlevede ikke flystyrtet

De danske overleveres tanker går til de 15, der døde ved flystyrtet nær Jomsom

Niranjan Shrestha/AP
Niranjan Shrestha/AP

Når danske Andreas Rasch glæder sig over, at han og kæresten Emilie Jørgensen er i live efter det fatale flystyrt ved Jomsom i Nepal, falder tanken også på de 15, heraf 13 indere, der ikke slap væk med livet i behold. Det fortalte han til ekstrabladet.dks udsendte her til morgen.

Ambulancen ankommer med de to danskere til hospitalet i Kathmandu. (Foto: Anthon Unger) 112 - 16. maj. 2012 - kl. 07:46 Andreas: Emilie har måske brud på hoften

Blandt de døde var den kun 14-årige Bollywood-stjerne Taruni Sachdev, der allerede havde medviket i mange film og reklamer trods sin unge alder, og piloten Prabhu Sharan Pathak.

HØR OGSÅ: Så cool var mirakel-Emilie efter flystyrt

Pathaks far, Hari Sharan, ventede på at drikke te med sin søn, når han havde fløjet til Jomsom for tredje gang på den dag. Men han vendte aldrig tilbage.

Emilie og Andreas kom ud på en lang køretur, før de nu til aften er landet i Kathmandu 112 - 15. maj. 2012 - kl. 18:19 Mirakel-parret ankommet til Kathmandu

Forældrene anede ikke, at flyet var styrtet og prøvede derfor at ringe to gange til sønnen.

- Han tager normalt sin telefon efter en eller to ringetoner, men der var ingen kontakt til telefonen, fortæller den dybt sørgende far til The Himalyan Times.

Danskerne ankom i går til hospitalet i Katmandhu med bil, fordi de ikke havde lyst til at sætte sig op i et fly.

Se også: Sådan skete ulykken

Men flystyrtet har ikke afholdt pilgrimme fra at flyve til templet Muktinath. Det fortæller Bachhuram Tiwari, der er tidligere formand for Pokharas turistorganisation.

- Passagerer om bord på fly til Jomsom oplevede nervøsitet, men antallet, specielt blandt inderne, er ikke faldet. Mit selskab har alene i dag sendt 49 indiske statsborgere til Muktinath i dag, siger Bachhuram Tiwari til The Himalyan.

De fleste pilgrimme vælger at tage et fly de 16-18 minutter fra Pokhara til Jomsom, når de skal til templet, fortæller myndighederne ifølge hjemmesiden. Andre muligheder er at gå en dag for at nå Muktinath eller tage en helikopter. Det er dog meget dyrt.

1 af 2 De to danskere, Emilie Jørgensen og Andreas Rasch, overlevede mirakuløst flystyrtet i Nepal
2 af 2 Niranjan Shrestha/AP