Hans godhed og hjælpsomhed kostede livet

Tragisk drukneulykke: Fynsk familiefar har mistet livet under jordomsejling. Han ville hjælpe lokale fiskere, men endte med at sidde fast i deres net

Verdensomsejlingen på det flydende opholdssted 'Livet' skulle have taget to år. (Privatfoto)
Verdensomsejlingen på det flydende opholdssted 'Livet' skulle have taget to år. (Privatfoto)

- Det er så forfærdeligt og tragisk, som det kan være. Det berører os helt vildt dybt, siger souschef Mads Svenstrup der er ansvarlig for det flydende opholdssted 'Livet', hvis danske kaptajn druknede onsdag.

Ulykken sket ved den caribiske ø St. Vincent, da kaptajn Niels Gade Krohn ville hjælpe nogle lokale fiskere. En hjælpsomhed der blev fatal.

Læs også:

Se også: Fynbo omkommet ved tragisk drukneulykke i Caribien

- Det er på grund af hans godhed og hjælpsomhed. Han har tænkt, 'de fiskere er på spanden og har ikke så mange penge. Dem kan jeg lige hjælpe'. Det var det, han ville gøre, og så var det, at det gik galt, siger Mads Svenstrup til ekstrabladet.dk.

Familiefaren fra Svendborg sejlede med fiskerne, men blev viklet ind i deres net, som havde sat sig fast på bunden, og druknede.

'Vi glæder os!'
- Han er en super god person. Han er sådan en, der hjælpe alle, der har brug for det. Det er en kæmpe sorg for os, siger Mads Svenstrup.

Niels Gade Krohn var på en toårig jordomsejling med sin kone og tre børn. Med på det 21 meter lange skib var ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune også tre anbragte børn.

På familiens blog ' Livet på Livet' skriver hans kone, Pernille, at de i syv år havde snakket om at tage afsted på sådan en tur.

'Endelig er vi der hvor, vi snart skal afsted... Vi glæder os!' skrev hun 20 dage inden afrejsen.

Den 22. april kunne de efter at være fløjet til øen St. Lucia begynde arbejdet med at gøre skibet klar til rejsen, der ifølge bloggen begyndte for en uge siden.

Tre anbragte unge
'Skibet er gjort klar til havet, nu skal vi tanke diesel og derefter stikker vi til søs. Muligvis ingen netadgang før Trinidad om en måneds tid. Til gengæld koralrev, friske fisk, skønne små øer, hvide sandstrande, friske kokosnødder mm.... Ha' det godt i Danmark - vi updater på Trinidad! Eventyrlige hilsner fra Pernille og alle på Livet :-)'

Fire dage senere mistede Niels Gade Krohn livet i vandet ved St. Vincent.

Ifølge Faaborg-Midtfyn Kommune og Ocean Life, der er ansvarlige for det flydende opholdssted, er der sendt krisepsykologer og pårørende til Caribien, hvor familien stadig er.

- Desuden arbejder vi på at få de tre anbragte unge hjem til deres opholdssted her i Danmark så hurtigt som muligt, siger Hanne Baun fra Faaborg-Midtfyn Kommune til ekstrabladet.dk og tilføjer, at Søfartsstyrelsen arrangerer hjemrejsen.

Ifølge styrelsen vil skibet blive liggende i Caribien, til der er fundet en ny besætning, der kan sejle det.

Ud over de anbragte unge og den druknedes familie var der to besætningsmedlemmer, fortæller Jan Gabrielsen, kontorchef i Søfartsstyrelsen.

VED DU NOGET?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller mail 1224@eb.dk

1 af 2 Familien Gade Krohn var kun en måned inde i deres verdensomsejling, der skulle have taget to år. (Foto: Facebook, Kort: Google Maps)
2 af 2 Verdensomsejlingen på det flydende opholdssted 'Livet' skulle have taget to år. (Privatfoto)