Forenede service: Rengøring med beskidte fingre

Forenede Service kædes sammen med den største inbrudsbande set her til lands. Men det er langt fra første gang, at rengøringsfirmaet har været i pressens søgelys.

I forgårs kunne Ekstra Bladet berette om Fagbladet 3F's afsløringer af, at rengøringsmastodonten Forenede Service havde brugt de skatteyderbetalte AMU-kurser til at sikre sig, at de fik dækket 80 procent af de importerede østarbejderes udgift til kurser i dansk og rengøring, mens de samtidig lejede dem ud til underleverandører til en pris på mellem 3200 og 6000 kroner om måneden.

Det er overhovedet ikke første gang, at Forenede Service har været i pressens søgelys.

Faktisk er firmaet mildest talt skandaleombrust.

Alene i 2012 har de indtil videre været fedtet ind i følgende sager:

9. februar: Berlingske Media afbryder samarbejde med Forenede Service, efter at Skat og politi afslører sort og illegal rengøring i deres lokaler.

19. marts: Politiet anholder ni rengøringsfolk på Københavns Universitet, der er ansat af Forenede Service, i en aktion mod social dumping. Sigtelserne omfatter falsk identitet, ulovligt ophold og ulovligt arbejde.

21. marts: Et rumænsk ægtepar fortæller i Fagbladet 3F om, hvordan de for en underleverandør til Forenede Service arbejdede 12 timer om dagen, seks dage om ugen og kun blev udbetalt 5000 kroner sort samlet for seks måneders arbejde.

3. april: Rudersdal Kommune sender en regning på 810.000 kroner til Forenede Service efter tyverier af blandt andet computere i børnehaver og skoler i kommunen.

11 maj: Fagbladet 3F afslører, at pæredanske medarbejdere bliver sendt på skattefinansierede AMU-kurser, der er beregnet for flygtninge-og indvandrere med dansk som andetsprog.

Skolen, der afholder kurset, må tilbagebetale 158.000 kroner til staten i uberettiget tilskud.

LÆS OGSÅ:

Bagmandens 'firma': I det påståede rengøringsfirma få hundrede meter borte fra hans hjem har S. tydeligvist sparet på indretningsbudgettet. Her er kun de mest nødtørftige møbler stillet til rådighed for de forskellige østeuropæere, som bor på adressen. (FOTO: JAN UNGER) 112 Indbrudsbande har tråde til rengøringsgigant