Anni-klage koster kræftsyg livsvigtig behandling

Kræft- og nyresyg indsat isoleret i Politigårdens fængsel efter påstande om trusler mod bordelmutteren - nægtet udgang til behandling

Påstande om trusler i fængslet mod Anni Fønsby har nu tvunget den kræft- og nyresyg fange T.A. fra et åben fængsel i Horserød til isolation på Politigården og uden mulighed for behandling for sin alvorlige sygdom.

Sådan lyder anklagen, som den 38-årige afsoners advokat har rettet mod kriminalforsorgen.

- Anni Fønsby forsøger at få afsoningsfordele på min klients bekostning, skriver advokat Jeppe Søndergaard, der nu klager over den flytning, hans klient har været udsat for og som altså truer hans liv. Den indsatte ønsker at være anonym af fare for repressalier i fængslet.

Det var en episode mellem den kræftsyge fange og Anni Fønsby i februar, der kostede den indsattes muligheder for udgang og behandling.

Læs også: Kriminalforsogen: Fanger skal have nødvendig behandling

Efter episoden, hvor Anni Fønsby følte sig truet blev han administrativt overført til Politigårdens fængsel, Her sidder han isoleret 23 timer i døgnet. Men værst af alt: Han er nægtet udgang til vigtig behandling for sin langvarige kræft - og nyresygdom. Foreløbigt er han blevet nægtet at komme til to hospitalsbesøg, han var indkaldt til af lægerne.

Og det er alt sammen bordelmutter Fønsbys skyld, hævder advokaten.

På Rigshospitalet bekræfter overlæge Jens Iversen i et brev til advokaten, at behandlingen, som fangen nu afskæres fra er livsvigtig: ’I forløbet i vores ambulatorium er har der været problemer med lavt indhold af kalk i blodet. Dette udgør en fare for patientens helbred, hvorfor fortsat løbende konrtrol på Nefrologisk afdeling på RH må betegnes som livsvigtig’, skriver han

Ingen søndagsskoledreng
- Denne her sag handler kun om, at damen, som min klient har haft et intermezzo med, hedder Anni. Hvis der havde været tale om en anden afsoner, var denne sag aldrig endt på denne måde. Det er en kendt sag, at Anni Fønsby forsøgte at komme til at afsone på en åben institution, inden hun kom til afsoning i Horserød, siger Jeppe Søndergaard.

Han medgiver, at klient bestemt ikke er nogen søndagsskoledreng, men tidligere kendt som ekstrem voldelig. Alligevel var han skønnet egnet til at afsone sin ny dom i åbent statsfængsel, og havde allerede været på orlov fire gange, inden han mødte Anni Fønsby på gangen i det åbne fængsel og altså angiveligt truede hende.

Oprørende
Dagen efter sit møde med Anni Fønsby i Horserød blev den indsatte først flyttet til Statsfængslet i Vridsløselille og derfra til Politigårdens fængsel, hvor han har siddet isoleret 23 timer i døgnet siden den 15. februar.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere