Over 100 døde i indisk færgeforlis

Foreløbig er 103 mennesker fundet omkommet, efter en overfyldt færge forliste på en indisk flod i et uvejr

Et færgeforlis har kostet mindst 103 mennesker livet i den nordøstlige del af Indien, hvor redningsmandskab kæmper for at finde overlevende.

Den overfyldte færge havde omkring 300 mennesker om bord, oplyser indisk politi. Af dem er omkring 100 blevet reddet eller formåede selv at svømme i land.

Øjenvidner har fortalt politiet, at en del mennesker havde taget plads på taget af dobbeltdækkerfærgen, da den brækkede i to dele under et voldsomt stormvejr og sank.

Ulykken er en af de værste af sin art, regionen har oplevet i nyere tid.

- Vores redningsindsats besværes af dårligt vejr. Det regner stadig voldsomt, og sigtbarheden i området er næsten nul, siger en politimand på stedet.

Redningsindsatsen blev indstillet ud på aftenen og vil blive genoptaget, når det bliver lyst.

Ulykken skete på floden Brahmaputra, der er en af Indiens største floder. På grund af uvejret var strømmen stærk, og det kan have gjort det vanskeligt for færgens passagerer og besætning at redde sig i land selv.

- Jeg kunne se folk blive revet væk, fordi strømmen i floden var meget stærk, siger øjenvidnet Rahul Karmakar til nyhedsbureauet AFP.

Han tilføjer, at der var mange kvinder og børn om bord på færgen foruden bønder og andre fra lokalområdet.

Andre øjenvidner har fortalt, at færgen var overlæsset med både mennesker og rissække, og at der ikke var hverken redningsveste eller redningsbåde om bord.

Færgen var på vej fra Dhubri til Fakirganjan-distriktet, da ulykken skete sidst på eftermiddagen, oplyser den lokale politichef.

I Indiens landdistrikter er både en almindelig transportform. Ulykker forekommer jævnligt, fordi bådene er overfyldte, eller fordi sikkerhedsreglerne ikke bliver fulgt.

Store dele af Indien var mandag ramt af voldsomt uvejr. Rundt om i landet har mindst 26 mennesker mistet livet på grund af tordenstorme, der forårsagede en del lynnedslag, meddelte myndighederne tidligere på dagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere