Syv dræbt ved eksplosion på Mærsk-skib

Syv mennesker er blevet dræbt ved en voldsom gaseksplosion, der har ramt en bugserbåd tilhørende det Mærsk ejede rederi Svitzer

Svitzer har slæbebåde overalt i verden. For nogle år siden blev et af selskabets russiske slæbebåde kapret ved Afrikas Horn (Arkivfoto: Jesper T. Andersen)
Svitzer har slæbebåde overalt i verden. For nogle år siden blev et af selskabets russiske slæbebåde kapret ved Afrikas Horn (Arkivfoto: Jesper T. Andersen)

Syv mennesker er blevet dræbt ved en voldsom gaseksplosion, der har ramt en bugserbåd tilhørende det Mærsk ejede rederi Svitzer. Eksplosionen indtraf mens skibet befandt sig i et stort olie- og gasfelt ud for den mellemøstlige oliestat Qatar.

Det skriver den maritime nyhedsportal maritimedanmark.dk.

Seks af de dræbte var besætningsmedlemmer om bord på slæbebåden Al Deebel, mens den sidste af de dræbte arbejdede for et lokalt olieselskab.

- Det er den værste ulykke vi nogensinde er blevet ramt af. Det er dybt tragisk, siger kommunikationschef Jens Viby Mogensen, til maritimedanmark.dk.

Fire af de omkomne besætningsmedlemmer er indonesiske statsborgere, en er indisk statsborger, mens det sidste af de omkomne besætningsmedlemmer er britisk statsborger. Den omkomne contractors nationalitet er ikke oplyst.

De nærmere omstændigheder omkring eksplosionen, der indtraf søndag kl. 17 lokal tid, er endnu ikke klarlagt.

Robert Mærsk Uggla, en af topfolkene i Mærsk, er direktør før slæbebådsselskabet Svitzer.

Der var 12 mennesker ombord på Al Deebel, der var sejlet ud for at lave vedligeholdelse på en bøje, der bruges til at pumpe flydende gas over i gastankskibe.

Skibet - der er indregistreret i Panama - blev slæbt i havn og skal nu undersøges.

Svitzer har sendt eksperter til Qatar, som skal medvirke til at afklare hvad der skete i Ras Laffan olie- og gasfelt, som ligger ved kysten ud for Qatar.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere