Tog gidsler efter han dumpede køreprøven

Krævede penge tilbage og truede med at sprænge lokalet i luften

Det er angiveligt en dumpet køreprøve, der ligger bag dem dramatiske gidselsituation i det centrale London fredag eftermiddag.

Ifølge flere engelske medier er det den 50-årige Michael Green, der fredag tog fire ansatte fra virksomheden Advantage som gidsler, og som kort efter klokken 16 dansk tid blev ført ud af bygningen på Tottenham Court Road omgivet af politiet.

Advantage er en form for køreskole, hvor interesserede kan tage kørtkort til større køretøjer så som lastbiler. Og det var angiveligt en dumpet køreprøve, der ligger til grund for gidseltagningen.

Ikke mentalt stabil
- Vi var på kontoret. En eller anden kom ind. Jeg genkendte ham, fordi han var en af vores tidligere kunder, men han er ikke helt stabil, altså mentalt stabil, siger Abby Baafi, der er chef for uddannelsessektoren hos Advantage.

Det er 27-årige Abby Baafis forklaringer, der har ledt politiet i retning af årsagen til gidseltagningen. Hun har nemlig forklaret, at Michael Green krævede penge tilbage fra virksomheden, fordi han var dumpet en del af en køreprøve hos Advantage.

Præcis hvorfor han pludselig gik amok og tog fire ansatte som gidsler er dog endnu uvist.

- Han dukkede bare op, og havde spændt flere benzincylindre på kroppen. Han truede med at sprænge kontoret i luften. Han sagde, han var ligeglad med sit liv, at han bekymrede sig om noget, og at han ville sprænge os alle sammen i luften, siger Abby Baafi endvidere.

Kastede computere ud af vinduet
Ifølge Abby Baafi var det hende, Michael Green ledte efter, da han ankom til stedet.

- Han ledte efter mig, men jeg sagde: 'Mit navn er ikke Abby', og så lod han mig gå, siger hun ifølge BBC.

Men ikke alle fik lov til at forlade kontoret på femte sal. I alt fire personer blev holdt som gidsler. Og Michael Green havde en bestemt plan med gidslerne. De skulle kaste flere forskellige ting ud fra femte sal.

- Gidseltageren har beordret gidslerne at kaste computere ud af vinduerne, har politiet tidligere meldt ud i en pressemeddelelse.

Ben Dunn, der arbejder i en bygning overfor den, hvor Advantage ligger, forklarer til BBC:

- De personer, der kastede ting ud af vinduerne råbte alle 'Vi er blevet tvunget til at gøre det her'.

Tottenham Court Road, hvor gidseltagningen foregik, er en af de mest travle gader i det centrale London. Mens fire personer blev taget som gidsler, blev mindst 1000 andre evakueret, ligesom flere undergrundsstationer i området blev lukket ned.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere