8-årigt øjenvidne: Tænk hvis Breivik smitter

Fredag forklarede kvinde, hvordan terrorbomben har påvirket hendes børn. De var vidner til eksplosionen

Vidner har dagen igenem fortalt om bombeeksplosionen i det centrale Oslo den 22. juli sidste år. (Foto: AP)
Vidner har dagen igenem fortalt om bombeeksplosionen i det centrale Oslo den 22. juli sidste år. (Foto: AP)

En 39-årig kvinde var fredag i retten i Oslo, hvor hun skulle forklare, hvordan terroranslaget i Oslo har påvirket hendes børn.

Hun var sammen med børnene vidne til hændelsen, da de sad i en bil, da bomben eksploderede.

Kvinden fortalte, at de havde haft stor glæde af en udsendelse på den norske tv-station NRK, hvor der produceres nyheder for børn.

- Programmet forklarede om det, som skete, på en meget fornuftig og forståelig måde for børnene, sagde hun og fortsatte:

- Det forklarede, at når nogen kan finde på at gøre sådan noget, så må det være, fordi de har "syge" tanker.

Sad upåvirket og smilte
Nogle dage efter programmet kom den otteårige pige til sin mor med spørgsmålet:

- Men mor, tænk hvis det har smittet nogen, for sygdom kan jo smitte.

Massemorderen Anders Behring Breivik, som sad nogle få meter til højre for kvinden, smilte, og tog en tår vand, da kvinden fortalte om datterens spørgsmål.

- Så jeg måtte forklare det. Jeg har brugt lang tid på at tale om den slags ting, fortalte kvinden.

Fredag sluttede anden uge i sagen. Ugen har været præget af stærke beretninger, der har vist en enorm livsvilje og enkeltpersoners modige indsats for at redde liv.

Bliver påvirket
Flere ofre har vidnet om terrorbomben i Oslo 22. juli. De har fortalt om de øjeblikke, der udspillede sig efter bombesprængningen i regeringskvarteret i det centrale Oslo.

Blandt andet har et vidne fortalt om drønet fra eksplosionen og følelsen af at blive slået i ansigtet af fuld kraft med en spade, da han fik vinduet i sit kontor på femte sal i regeringskvarteret over sig.

Anders Behring Breivik har i løbet af ugen givet udtryk for, at det også har været hårdt for ham at høre vidneudsagnene.

- Det er umuligt ikke at blive grebet af alle beskrivelserne. Det er sikkert meget barskere for andre end for mig, men det er også hårdt for mig, sagde han onsdag.

Torsdag sang omkring 40.000 sammen med fem nordiske kulturministre sangen "Børn af Regbuen" på Youngstorget i Oslo. Det skete i en protest mod Anders Behring Breivik .

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere