Tre chefer fyret efter Rebild-sag

Der var ingen nåde for tre fritstillede kommunalchefer i kølvandet på Rebild-sagen. De er alle fyret

Farvel og tak.

Det var en enigt byråd i Rebild Kommune, der torsdag aften fyrede tre kommunalchefer i kølvandet på den såkaldte Rebild-sag, hvor en 56-årig mand sexmishandlede sine børn i ti år uden, at nogen greb ind.

Det skriver Politikens netavis.

De tre chefer var i forvejen fritstillet efter at en kulegravning af sagen fra revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte har påpeget alvorlige fejl fra kommunens side.

- Kritikpunkterne fra Deloite ligger til grund for, at vi har besluttet, at de skal fratræde med øjeblikkelig virkning, siger formand for kommunens børne- og ungdomsudvalg Anders Torup (V) til politiken.dk.

- Rapporten har undersøgt 150 handlepunkter og konkluderer, at der stadig ikke er taget fat på en tredjedel af dem siden rapporten i 2010, siger Anders Torup til Politiken.

Rebild-sagen er en af de groveste sager om sexmisbrug af børn i nyere tid, og den 56-årige mand blev ved byretten idømt forvaring.

Rebild Kommune har i kølvandet på den horrible sag erkendt, at man svigtede børnene, og også Ankestyrelsen har tidligere kritiseret kommunen for ikke at følge den handlingsplan, der ellers var lagt for familien.

Fyringerne af de tre topchefer har tidligere fået fagforeningen Djøf til at rette en stærk kritik af kommunen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere