Mirakel-Mikkel: Fireårig overlever kraniebrud

Fireårig overlever: Mor undrer sig over manglende sikkerhed på Experimentarium

En fireårig dreng faldt tre meter ned gennem en forlystelse og bankede hovedet i et betongulv. Det var resultatet, da Mai Skouboe tirsdag besøgte Experimentarium sammen med sin lille søn, Mikkel.Det står nu klart, at Mikkel er helt uden for livsfare og ikke får mén efter den tragiske ulykke. Alligevel er det en harm mor, som fortæller om episoden til Ekstra Bladet.

– Jeg regner stærkt med, at de gør noget ved sikkerheden. Jeg ved godt, at det ikke er med vilje, men det er da utroligt, at det her kunne ske, siger Mai Skouboe.

Moderen er fra Randers og var taget på ferie i København med sin fireårige søn. Hvad der skulle have været en hyggelig tur til hovedstaden, udviklede sig på kort tid til en tragedie.

En mors værste mareridt
Det er dog ikke sikkert, at familien vil gå rettens vej for at få kompensation for ulykken.

– Vi har endnu ikke besluttet, om vi vil prøve at få erstatning. Nu skal vi lige udskrives fra Rigshospitalet og komme os over chokket, så må vi se på det. Mai Skouboe har ingen anelse om, hvordan ulykken skete.

– Mikkel prøvede forlystelsen, og så gik det galt. Jeg kunne ikke se, hvad der skete. Jeg tænkte ’hvor er han henne?’ Først kunne jeg ikke finde ham. Men jeg kunne høre ham græde, og så løb jeg alt, hvad jeg kunne hen bag ved forlystelsen.

Læs også: Politi undersøger bølge efter voldsom ulykke

Og der kunne den 24-årige mor se sin søn ligge og græde.

– Jeg reagerede, som enhver anden mor ville gøre. Naturligvis var jeg helt vildt bange og ked af det. Men heldigvis kom der folk og hjalp lige med det samme, fortæller den randrusianske mor, mens sønnen sludrer i baggrunden.

– Han har det godt nu. Han er vågnet og snakker, men vi skal lige være her et par dage mere, inden vi bliver udskrevet. Mai Skouboe kan desuden oplyse, at Mikkel ikke har været lagt i kunstigt koma, som det tidligere er blevet skrevet, men at han blot har været bedøvet under skanningen.

Politiet tjekker ’Surfbølgen’
Siden fireårige Mikkel faldt gennem ’Surfbølgen’ og fik kraniebrud, har forlystelsen været lukket. Ekstra Bladet ville gerne have set den konkrete sprække, hvor Mikkel faldt igennem, men var forment adgang, fordi forlystelsen nu er spærret helt af.

Læs også: 4-årig lagt i kunstig koma efter ulykke på Experimentarium

Ansvaret
– Vi sætter sikkerheden højst. Indtil undersøgelsen viser, om den er sikker nok at bruge igen, så er ’Surfbølgen’ lukket, siger Kim Herlev, der er vicedirektør i Experimentarium.

– Politiet sender nogle teknikere, sandsynligvis fra Teknologisk Institut, som skal finde ud af, hvordan hændelsesforløbet har været, siger han. Ifølge Kim Herlev er det en tysk underleverandør, der har bygget forlystelsen, og de har ifølge ham de fornødne sikkerhedsgodkendelser.

– Vi skal ud fra undersøgelserne finde ud af årsagssammenhængen, og så skal vi undersøge, om der er nogen, der kan stilles til ansvar, oplyser pressekoordinator i Nordsjællands Politi Henrik Suhr.

Læs også: Ulykke på Experimentarium: Dreng slynget tre meter ned1 af 2 
2 af 2 

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere