Portugal nægter at genåbne Madeleine-sag

Selv om Scotland Yard har fundet nye spor i sagen om en bortført britisk pige, nægter Portugal at være med

De portugisiske myndigheder har ikke fået nogen nye beviser, der begrunder en genåbning af sagen om den den lille britiske pige Madeleine McCanns forsvinden i Portugal i 2007, oplyser politiet onsdag.

- Der er på nuværende tidspunkt ingen nye elementer, der giver anledning til at genåbne efterforskningen, siger Pedro do Carmo, der er næstkommanderende i kriminalpolitiet.

Læs også:

112 - 26. apr. 2012 - kl. 10:53 Kate McCann: Madeleine-billede ligner mig
Maddie var 3 år gammel da hun forsvandt i 2007. Herover til venstre ses, hvordan politiet gætter på at hun vil se ud i dag 112 - 25. apr. 2012 - kl. 13:09 TV: Madeleine kan stadig være i live

Scotland Yard opfordrede tirsdag de portugisiske myndigheder til at genoptage efterforskningen og sagde, at man i forbindelse med en gennemgang af beviserne i sagen havde fundet 195 mulige spor at efterforske.

Samtidig offentliggjorde Scotland Yard et computergenereret billede af, hvordan Madeleine McCann forventes at se ud nu. Hun var tre år gammel, da hun blev bortført i 2007.

Knap 15 måneder efter, at Madeleine McCann forsvandt, valgte retsvæsnet i Portugal at henlægge sagen på grund af manglen på nye spor og beviser. Og det holder man fast ved onsdag.

Den portugisiske rigsadvokat sagde ellers den gang, at efterforskningen til enhver tid kunne genoptages, hvis der dukkede nye spor op.

Der har siden pigens forsvinden været adskillige meldinger fra personer om, at hun er blevet set rundt omkring i verden. Ingen af disse udsagn er dog blevet bekræftet.

Madeleine forsvandt 3. maj 2007 få dage før sin fire års fødselsdag, efter at hendes forældre efterlod hende i en ferielejlighed og gik på restaurant i den sydlige portugisiske by Praia da Luz.

Forældrene blev formelt mistænkt for bortførelsen i september 2007, og også en lokal britisk ejendomsmægler var mistænkt i sagen. Både forældre og ejendomsmægler er dog siden blevet renset.

Forældrene har siden Madeleines forsvinden arbejdet hårdt på at bevare det offentlige fokus på sagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere