Voldtægts-frifundet smidt ud af retten

null

Nogle af de drenge, der først blev dømt for voldtægt og siden frifundet - nu er det pigen, som er på anklagebænken. (Foto: Claus Bonnerup)
Nogle af de drenge, der først blev dømt for voldtægt og siden frifundet - nu er det pigen, som er på anklagebænken. (Foto: Claus Bonnerup)

En af de unge mænd, der blev frifundet for en påstået voldtægt er blevet smidt ud af retten i Kolding.

Her sidder en 18-årig pige på anklagebænken, tiltalt for at have opdigtet voldtægten, der sendte tre teenage-drenge bag tremmer i op til halvandet år.

Den unge, som er blevet afvist af retten, var ellers mødt op stille og roligt med sin advokat Mette Grith Stage.

Den 18-årige var del af en gruppe, som i går under det første retsmøde i sagen blev smidt ud. Det skete efter, at nogle af de unge i gruppen råbte skældsord i retten. Der blev blandt andet råbt 'møgluder' mod den unge kvinde, der brød grædende sammen.

Læs:

Se også: Pige nægter løgn om gruppevoldtægt

I midlertid siger den 18-årige, at han ikke var en af dem, der råbte.

- Selvfølgelig sidder man ikke i et retslokale og råber skældsord, siger han til ekstrabladet.dk's reporter i retten.

Men han er oprevet over, at han ikke har fået lov til at være til stede i dag.

Det var anklageren i sagen, der gjorde dommeren opmærksom på, at den 18-årige - som altså tidligere har været dømt for gruppevoldtægt på et falsk grundlag og siden er frifundet for den - var til stede.

Derefter besluttede dommeren, at han skulle forlade retslokalet.

Udenfor retten blev en anden gruppe indvandrere ligeledes afvist. Men de optrådte højlydt og råbte fra gangen ind mod retslokalet, som bliver overvåget af fem politifolk.

I dag har anklageren procederet i sagen for at få den unge kvinde dømt for falsk anmeldelse. Siden har forsvarsadvokaten argumenteret for en frifindelse.

Dommen falder senere i dag torsdag.

Læs:

Se også: Derfor lyver kvinder om voldtægter

Politiet i Kolding har dog efterfølgende overfor ekstrabladet.dk forklaret, at dommerne vil tillade at to af de drenge, der blev dømt og siden frifundet, får lov til at overvære dommen, hvis de opfører sig ordentligt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere