Spiddet af træsplint: I dag vidner hun mod Breivik

Billedet af en spiddet Line Nærsnæs gik verden rundt. Hendes version af 22. juli skal fortælles i retten i dag

22. juli befandt Line Nersnæs og Knut Fosli sig på 11. etage af regeringsbygningen, da den blev ramt af terrorbomben. Begge var sådan set uskadte bortset fra at der stak en stor træsplint ud af hovedet på Line Nersnæs.

Knut Fosli bemærkede splinten og han bad Line Nærsnæs ikke at røre ved den.

Frygtede at den gik ind i hjernen
Splinten viste sig at sidde lige under huden på siden af hovedet, men på ned gennem den terrorbombede bygning frygtede Knut Fosli at splinten gik langt ind i hovedet. Det fortæller de to til vg.no inden de skal i retten og vidne mod Breivik.

- Det var ukyre vigtigt, at træsplinten ikke blev rørt. Jeg var bange for at den kunne give alvorlige skader, siger Fosli. Han sørgede for, at Line Nersnæs kravlede over nedstyrede bygningsdele fremfor at kravle under dem. Senere blev splinten opereret ud.

Begge har fulgt med
- Jeg så aldrig mig selv med splinten gennem hovedet. Men det gjorde virkelig ondt, siger Line Nersnæs.

Begge har fulgt retssagen gennem medierne og mener, at Norge skal lære af det faktum, at en Anders Behring Breivik kunne udvikle sig til en terrorist uden at blive opdaget. De mener at sagen skal bidrage til at samfundet skal blive mere aktive i forbyggelsen af den voldelige ekstremisme.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere