Politiet: De skød for at dræbe

Fire bandefigurer tiltalt for voldsomt drabsforsøg sidste sommer på Nørrebro

De formodede gerningsmænd blev efter drabsforsøget anholdt på Strandvejen nord for København.
De formodede gerningsmænd blev efter drabsforsøget anholdt på Strandvejen nord for København.

Der blev både skudt med maskinpistol og stukket med kniv, da en 26-årig familiefar blev forsøgt dræbt i et Nørrebro-bageri en varm sommerdag i fjor.

Fire mænd - alle centrale figurer i bandegrupperingen Brothas - er nu tiltalt for det voldsomme drabsforsøg, der skete i Alis Bageri i Heimdalsgade 5. juli omkring klokken 13.15.

Ifølge anklageskriftet er drabsforsøget og planlægningen af drabsforsøget sket sammen med yderligere medgerningsmænd, der fortsat er på fri fod.

Læs her: Bandefolk efterlyses for drabsforsøg

Drabsforsøget sidste sidste sommer vurderes af politiet til at være endnu en episode i en de senere års konflikter mellem bandegrupperinger i København. På den ene side grupperingen Brothas med rødder i bebyggelsen Mjølnerparken - på den anden grupperingen med rødder i Blågårds Plads. Begge fra Nørrebro.

Bandekrig på Nørrebro
I perioden frem til drabsforsøget i Alis bageri havde der været flere sammenstød, overfald og skyderier mellem folk med tilknytning til de to grupperinger.

Og da folkene fra Brothas 5. juli kom til bageriet, mente de tilsyneladende, at de havde spottet en fjendefigur med tilknytning til Blågårds Plads inde i bageriet, hvilket menes at være motivet til drabsforsøget.

Læs her: Offer - de troede jeg var en anden

Tidligere var Brothas ellers allieret med Blågårds Plads, da flere kriminelle grupperinger med indvandrerbaggrund, lå i åben krig med Hells Angels efter drabet på Osman Nuri Dogan i august 2008. Siden lagde folkene fra Brothas alliancen med Blågårds Plads på hylden.

Læs her: De ruster sig til krig mod HA

Istedet omgås Brothas nu de tidligere fjender fra Hells Angels. Sidste weekend deltog folk fra Brothas i en manifestation sammen med netop HA-rockere og HA-rekrutter fra AK81 samt folk fra grupperingen Black Cobra. Det skete på Strøget i København, hvor de mange bandefolk viste rygmærkerne frem.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere