15-årig dreng fængslet efter dramatisk røveri

Ung fyr blev i går stoppet af politiet lige efter han kom ud af bank, han lige havde røvet. Knægten har været i grundlovsforhør i dag

Politi er nødt til at trække våben mod den - viser det sig - ganske unge røver i Valby i København, der ligger på jorden med ansigtet maskeret af en elefanthue. Manden ved siden af er et vidne  (Foto:Joshua Pitann)
Politi er nødt til at trække våben mod den - viser det sig - ganske unge røver i Valby i København, der ligger på jorden med ansigtet maskeret af en elefanthue. Manden ved siden af er et vidne (Foto:Joshua Pitann)

En kun 15-årig dreng har valgt at indtræde i det kriminelle miljø på en meget dramatisk måde. Med en elefanthue over hovedet og en køkkenkniv i hånden truede han sig i går til 34.800 kroner i Danske Bank på Valby Langgade i København. Den unge fyr er ikke tidligere kendt af politiet.

Se også: Her ender flugten for 15-årig

I formiddags har han stået skoleret for retten ved Blegdamsvej iført gråt joggingtøj og kortklippet sort hår, hvor han erkendte sig skyldig i alle forhold.

Han skal nu varetægtsfængsles i fire uger på en lukket institution for kriminelle unge.

Ville intet sige
Den 15-årige nægtede at udtale sig i retten, hvorfor anklageren læste op fra de afhøringer, politiet har lavet med ham, da han blev anholdt. Her fremgår det, at drengen ser sig selv som en ganske almindelig teenager, der hverken har tilknytning til bander eller andre kriminelle miljøer.

Han har ikke et job, og skylder ikke nogen penge væk, men manglede bare lidt penge, fremgår det af afhøringerne.

Den tynde pengepung er derfor tilsyneladende årsagen til, at den unge fyr valgte at tage det drastiske valg om at røve en bank.

Meget aggressiv
En ansat i den røvede bank har under afhøringer sagt, at selvom hun tidligere har oplevet flere røverier, hvor gerningsmændene sågar har brugt pistoler, så har hun aldrig før følt sig så tuet, som under dette røveri.

Og hun er ikke den eneste.

Det fremgår af politiets afhøringer, at flere ansatte og vidner i banken følte sig meget truet, fordi den unge mand var meget aggressiv og råbte højt, mens han viftede om sig med den 10 cm lange køkkenkniv.

Under røveriet blev flere ting i banken beskadiget.

I dagens grundlovsforhør sad den unge 15-årige meget roligt, med foldede hænder.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere