Pakistansk politi finder bombe i persontog

En bombe, gemt i en mappe i en togvogn, blev fundet af en vagt og demonteret, inden den blev sprængt i luften.

Politiet i Pakistan har onsdag demonteret en bombe i et persontog i den nordvestlige del af landet, oplyser myndighederne. Det sker nogle få timer efter, at en eksplosion på en station i den østligt beliggende by Lahore har kostet to mennesker livet.

En vagtmand fandt bomben i de tidlige morgentimer i en mappe i toget mellem den kommercielle hovedstad Karachi og Peshawar, som er hovedbyen i den nordvestlige Khyber Pakhtunkhwa-provis tæt på grænsen til Afghanistan.

- Bomben, som var forsynet med en detonator og batterier, var pakket ind i gammelt tøj og placeret i en mappe, der lå uden opsyn i en af togvognene i Awam Express, siger Mazhar Abbas, der er talsmand for politiet.

Togvagten fandt ifølge politimanden mappen, efter at et bryllupsselskab var stået af toget på Attock station.

- Vagten undersøgte, om det var medlemmer af bryllupsselskabet, der ejede mappen, ligesom han forhørte sig blandt de tilbageblevne passagerer i vognen. Men ingen ville vedkende sig mappen, siger Mazhar Abbas.

Et hold bombeeksperter blev tilkaldt for at demontere bomben, tilføjer han.

Mohammed Sajjad, en kriminalefterforsker, siger, at bomben bestod af 13 kilo sprængstof, kuglelejer samt nogle bolte og møtrikker.

- Heldigvis blev en tragedie afværget, tilføjer han.

Mindst to mennesker blev dræbt tirsdag, da en bombe eksplodere i nærheden af et luksustogs ventesal på centralstationen i Lahore.

Pakistan er plaget af hyppige bombesprængninger, som Taliban beskyldes for at stå bag. Gruppen er mest aktiv i det lovløse klanbælte i den nordvestlige del af landet, tæt på grænsen til Afghanistan.

Militante islamister har dræbt flere end 4900 mennesker på kryds og tværs af Pakistan, siden regeringsstyrker gennemførte en razzia mod en ekstremistmoské i hovedstaden Islamabad i juli 2007.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere