Pige nægter løgn om gruppevoldtægt

Hun fik sat tre drenge bag tremmer for gruppevoldtægt. Så indrømmede hun på video, at det hele var løgn. Nu nægter den 18-årige pige igen, at der var tale om falsk anmeldelse

De tre drenge sad uretmæssigt i fængsel i 14 måneder, men nu nægter pigen igen at voldtægten var løgn. (Foto: Claus Bonnerup)
De tre drenge sad uretmæssigt i fængsel i 14 måneder, men nu nægter pigen igen at voldtægten var løgn. (Foto: Claus Bonnerup)

Hun har selv indrømmet at anklagerne om en gruppevoldtægt på et toilet i Fredericia var pure opspind. Men nu nægter den 18-årige, der i sin tid fik sat tre jævnaldrende drenge uretmæssigt bag tremmer, at hun har løjet i retten.

Retssagen mod den i dag 18-årige pige startede her til morgen, og modsat de mange tidligere retsmøder, hvor det var de 17-18-årige knægte der stod tiltalt, er det i dag den unge kvinde, der selv sidder på anklagebænken.

Hvordan den 18-årige i dag har tænkt sig at forklare sig uden om den hjemmeoptagede video, som en af de dømtes brødre optog under en samtale med pigen, er uvist. Efter alt at dømme vil selvsamme video blive brugt som bevismateriale i sagen.

Forkerte voldtægtsdømte vil have sat punktum
På videoen indrømmer pigen overfor en af drengenes brødre, at hele hendes anklage om gruppevoldtægten, der skulle have fundet sted i 2008 på et handicaptoilet på Fredericia Banegård, ikke var andet end løgn og latin. Det pure opspind, som dog resulterede i, at de tre drenge afsonede 14 måneder i fængslet.

- De tre drenge er tilstede i retten for at følge med i sagen. Det betyder rigtig meget for dem, at sagen nu er nået til retten, for først når denne sag er afgjort bliver der sat punktum for alt det, de har været igennem. Først da føler de, at retfærdigheden sker fyldest, og de kan ikke komme videre, før det sker, udtaler drengenes tidligere forsvarsadvokat Mette Grith Stage til ekstrabladet.dk.

De tre drenge, der overværer sagen, skal dog ikke selv vidne under retssagen i Kolding.

Sagen forventes først færdig i morgen torsdag. Den i dag 18-årige pige risikerer en behandlingsdom, da anklageren vil have hende dømt til psykiatrisk behandling.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere