Breivik vidne: Ødelæggelserne var enorme

Følge med live fra retssalen: Nu taler vidnerne om bomben i Osle

Sagen mod massemorderen Anders Behring Breivik er gået ind i sin næste fase. Breivik enetale om kappeklædte hævnere er slut. Nu er det vidner og beviser, der skal på bordet.

Og det første vidne har allerede fortalt sin version om den skæbnesvangre 22. juli. En vagtmand, der arbejdede med at overvåge de sikkerhedskameraer, der er opsat i regeringskvarteret, hvor bomben detonerede, fortæller:

- Vi hørte et brag og mærkede trykbølgen. Der begyndte at løbe vand ned gennem huller i loftet. Det eneste vi kunne gøre var at alarmere politiet, siger Tor Inge Kristoffersen.

Han kiggede på sine skærme og så røgen forsvinde fra krateret. Der så jeg de enorme ødelæggelse og at der var mange døde, siger han.

Han havde været på sporet af Breiviks bombe bil, inden det gik helt galt. En kollega gjorde opmærksom på, at en hvid varebil var parkeret og chaufføren forsvundet.

- Vi tjekkede kameraerne og spolede tilbage og så en hvid varebil svinge ind på pladsen foran bygningen. Chaufføren låste bilen og gik stille og roligt væk derfra, siger han.

Netop som de zoomede ind på bilens nummerplade for at finde frem til ejeren, eksploderede bilen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere