Vincent: Derfor udpegede min ekskone mig

Tusindårsskoven: Vincent Smith åbner munden og vurderer, at ekskonen er så sur, at hun giver ham skylden for drabene

Vincent Smith vil ikke svare på spørgsmål fra anklageren - men kun på forsvarerens spørgsmål. (Tegning: Jørgen Bitsch)
Vincent Smith vil ikke svare på spørgsmål fra anklageren - men kun på forsvarerens spørgsmål. (Tegning: Jørgen Bitsch)

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): For første gang udtaler den hovedtiltalte Vincent Smith sig om de anklager, han igennem knap et år har stået tiltalt for: Dobbeltdrabet i Tusindårsskoven på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen.

Den 38-årige, der ifølge adskillige vidner er gerningsmanden til drabene, fordi han under en prøveskydning i skoven blev stoppet af ægteparret under deres aftentur, hvorefter han gik amok med en maskinpistol, har nægtet at svare på anklagerens spørgsmål.

Det var derfor forsvarer Jesper Storm Thygesen, der styrede slagets gang under afhøringen.

Læs også: Drabstiltalt havde våbenlager i krybekælder

- Ja, jeg kommer tit i Tusindårsskoven. Jeg går tur med mine hunde. Også hvis jeg skal gå fra min bopæl til Michaels hus. Jeg kom der nok cirka to til tre gange om ugen i den periode, lød en af de første svar fra Vincent Smith på forsvarerens spørgsmål om hans kendskab til Tusindårsskoven.

Læs også: Vincent: Jeg har gjort noget dumt

Iført en marineblå træningstrøje, rød t-shirt, sorte armybukser og briller svarede den helt kortklippede og lettere korpulente tiltalte beredvilligt med lav stemme på sin forsvarers spørgsmål.

Kender du gerningsstedet?, ville forsvareren vide.

- Ja, jeg har luftet hund der, lød det kortfattede svar.

'Jeg dræbte dem bestemt ikke'
De mere kritiske spørgsmål, som formentligt har været noteret på anklager Claus Guldbrands blok, men som han altså ikke fik mulighed for at stille, udeblev derfor under afhøringen af den hovedtiltalte, der nægtede at have noget som helst med dobbeltdrabet at gøre.

- Nej, jeg har ikke dræbt dem. Bestemt ikke nej, slog han fast med mere hårdfør stemme, da forsvareren stillede ham det helt konkrete spørgsmål.

- Nej, jeg har heller ikke sagt, at det var mig der gjorde det til min bror. Bestemt ikke, nægtede Vincent Smith endnu engang med henvisning til, at flere fængselskammerater i retten har fortalt, at lillebroderen talte over sig om sin brors bekendelser.

Læs også: Ekskone udpeger tiltalt i sag om dobbeltdrab

Ekskonen vil ham ondt
Under retssagen har flere udpeget Vincent Smith på den omtalte overvågningsvideo, heriblandt også hans eksone. Forsvarer Jesper Storm Thygesen ville derfor gerne vide mere om parrets forhold.

- Det er lidt stramt. Hun har fået ophævet min ret til at se min datter, sagde han.

Er det så stramt, at hun kunne finde på at sige det var dig?

- Ja, det kunne jeg godt forestille mig, svarede den drabstiltalte.

Læs også: Ny fængselskammerat: Bjarne ville ikke aflevere kamera

En anden på overvågningsvideo
Samtidig proklamerede den 38-årige, at han slet ikke kunne huske, hvad han lavede på selve drabsdagen. Vincent Smith har under retssagen endnu ikke villet lade sig afhøre. Alligevel har han ytret sig højlydt - bl.a. da hans bror blev afhørt, og truet en mand der vidnede imod ham.

Kan du genkende manden på den overvågningsvideo, som politiet har offentliggjort?

- Nej, det kan jeg ikke. Men det er ikke mig. Nej, jeg var ikke forbi Friluftsbadet den dag. Heller ikke forbi judoklubben, og jeg er sikker på, jeg ikke var i Tusindårsskoven den dag, forklarede manden der før sin navneforandring hed Per Henrik Halslev.

'Jeg har solgt rigtig mange våben'
Som noget af det eneste indrømmede han dog uden tøven, at han havde en stærk interesse for våben. I anklageskriftet er han da også tiltalt for - og han har erkendt - ulovlig våbenbesiddelse. I hans krybekælder fandt politiet et helt lager af store våben og en kæmpe mængde ammunition.

- Jeg både sælger og køber våben og har solgt til rigtig mange. Det har jeg gjort i ti år.

Vincent nægtede under den forholdsvis korte afhøring i vidneskranken også at have smidt drabsvåbnet i søen med sin bror og at have udtalt: 'Jeg har gjort noget dumt', til den kvinde der i retten har vidnet, at han kort tid efter drabene ville sælge hende et kamera.

Retssagen fortsætter i morgen, hvor der indledes procedure i sagen. ekstrabladet.dk følger sagen...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere