I dag afsløres de hemmelige rumaflytninger

Tusindårsskoven: Hemmelige aflytninger fra den dobbeltdrab-tiltaltes celle afspilles i dag

RETTEN I ODENSE (ekstrabladet.dk): Fældende beviser mod den drabstiltalte Vincent Smith kan muligvis blive lagt på bordet i dag, når nævningesagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven tager hul på sin fjerde retsdag.

Læs også: Ekskone udpeger tiltalt i sag om dobbeltmord
Læs også: Sådan døde Heidi og Bjarne

Cellen blev aflyttet
Ellers planlagte forsvars-vidner blev i torsdags annulleret af dommerne, da de blev fundet irrelevante for bevisførelsen i sagen.

Den overskydende tid benytter anklager Claus Guldbrand efter alt at dømme i stedet på at afspille de aflytningsbånd, som hidtil har været hemmeligholdt under retssagen.

Aflytningen er foretaget af den hovedtiltalte, 38-årige Vincent Smiths celle under varetægtsfængslingen, når han fik besøg.

De hemmeligholdte aflytninger har fra starten i retssagen været genstand for polemik, eftersom forsvarer Jesper Storm Thygesen har haft advokatpålæg på netop dette materiale. Et pålæg der fralægger ham mulighed for at tale med sin klient om indholdet af båndet. Af samme årsag har han derfor rådet Vincent Smith til ikke at udtale sig i retten, før advokatpålægget blev ophævet. Det bliver det automatisk nu, så snart anklageren trykker på ’play’.

Om dette senere i dag vil få munden på gled hos den 38-årige, der nægter sig skyldig, er uvist.

Forsvarets ’gerningsmand’ droppet
Under efterforskningen siden drabene den 13. april sidste år foretog Fyns Politi også aflytninger af den drabstiltaltes lillebror, der sidder tiltalt for at have hjulpet med at klistre gerningsvåbnet op under en trailer og efterfølgende skaffe det af vejen i Langesø.

Det var på en af disse aflytninger, hvor lillebroderen Michael Christian Martinsen havde besøg af sin kæreste, at han bl.a. omtalte ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen ’som døde aber’.

Kaldte Heidi og Bjarne for aber Dagen i dag var ellers afsat til flere af forsvarets vidner for at godtgøre, at den tidligere fejlbehandlede patient Lars Thomsen – der to dage efter drabene blev anholdt og sigtet i sagen - er den potentielle gerningsmand.

Læs også: Fejlopereret: Jeg havde et motiv
Læs også: Dna fra patronhylster knytter tiltalt til dobbeltdrabet

Ville køre til Odense og skyde læge
Lars Thomsen har siden fejloperationen i 2007, forestået netop af den dræbte kirurg Bjarne Johansen, fremsat flere trusler mod lægen.

Drabschef Jack Liedecke forklarede i vidneskranken i torsdags, hvordan Lars Thomsen havde udtalt, at han var ’klar til at køre til Odense, skaffe et skydevåben og skyde Bjarne Johansen og hans familie’, hvis Lars Thomsens hjem røg på tvangsauktion.

Så sent som et halvt år forud for dobbeltdrabet i Tusindårsskoven blev en nu pensioneret læge advaret mod Lars Thomsen af politiet, fordi også han var involveret i operationen.

Lars Thomsen, der dengang drev eget sikkerhedsfirma med ca. 12 ansatte, måtte efter fejloperationen opgive sin virksomhed og er blevet førtidspensionist.

Politiet fandt efter anholdelsen den 15. april hurtigt frem til, at han havde et holdbart alibi for drabstidspunktet. Samtlige tekniske undersøgelser fra sagen afviser desuden også, at trusselsmageren skulle have været på gerningsstedet.

ekstrabladet.dk følger sagen i dag...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere