SAS-fly fik motorproblemer over Atlanten

Et SAS-fly på vej til USA måtte i dag vende om, da kaptajnen opdagede for høj temperatur i den ene motor

Airbus A330-300-flyet landede uden problemer i Bergen søndag eftermiddag. (Foto: SAS)
Airbus A330-300-flyet landede uden problemer i Bergen søndag eftermiddag. (Foto: SAS)

264 passagerer om bord på et SAS-fly på vej fra Oslo til Newark i USA fik sig søndag en lille forskrækkelse, da kaptajnen besluttede at vende om på vejen over Atlanten.

Pressevagten i SAS, Christian Kamhaug, oplyser til Dagbladet, at kaptajnen valgte at vende om ved Færøerne, da han opdagede for høj temperatur i den ene motor.

Kaptajnen valgte derfor at slukke den varme motor, og kl. 13.45 landede flyet af typen Airbus A330-300 på Flesland lufthavnen i Bergen uden problemer.

Med om bord på flyet var 24 elever fra Johanneskolen på Frederiksberg, som skal på en uges studietur i New York.

De har søndag aften fået at vide, at flyet ikke kommer i luften i aften.

- De skal i morgen til Oslo, hvor de skal afsted med et nyt fly, siger Claus Hjorth, som har en søn i klassen.

SAS havde håbet, at flyet kunne repareres i Bergen i dag, men en flymekaniker, som søndag blev fløjet til Bergen fra København, slog søndag aften fast, at han skal bruge reservedele fra København, før det kan repareres, og derfor kommer det ikke afsted i aften.

Klassen fra Johanneskolen skulle allerede have været afsted i går fra København, men det planlagte fly fra København blev også aflyst med mekaniske problemer, og de måtte i stedet flyve til Oslo, men heller ikke det nye fly kunne flyve klassen til New York.

- Det er ærgerligt, for nu har de allerede mistet to dage af deres uge i New York, siger Claus Hjorth til ekstrabladet.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere