Hollandsk togulykke skader 125 mennesker

125 mennesker er blevet skadet i en togulykke i Amsterdam

En togulykke i Amsterdam har kvæstet 125 mennesker.

En talskvinde for de hollandske jernbaner oplyser, at flere af de kvæstede har pådraget sig brækkede knogler og overfladiske skader.

Hollandsk politi oplyser ifølge nyhedsbureauet AFP, at 13 personer er alvorligt kvæstede.

Ifølge de første oplysninger var 48 kommet tilskade, men det tal er nu opjusteret til 125.

- Vi hørte et højt brag. Jeg gik udenfor og så, at folk på gaden var i panik, siger en kvinde, som var i nærheden af ulykkesstedet.

- Derefter så vi, hvad der var sket. Efter kort tid kom redningsholdene. De klarede arbejdet godt. Nogle folk havde skader i hovedet og andre haltede, siger kvinden.

Nogle mennesker blev løftet fra de kolliderede tog med kran, mens andre - svøbt i tæpper - blev fulgt hen til de ventende ambulancer. En helikopter fløj tilskadekomne til hospitalet.

Ulykken skete, da toget fra Amsterdam til Uitgeest kort efter kl. 18.00 kolliderede med eksprestoget fra Den Helder til Nijmegen på kanalbroen Westerpark mellem Amsterdam-Sloterdijk stationen og Amsterdam Centralstation.

Alle togforbindelser i vestlig retning fra Amsterdam er blevet indstillet. Det gælder også tog til og fra lufthavnen Schiphol.

Årsagen til ulykken er endnu ukendt.

Det hollandske medie AT5 viser billeder på sin hjemmeside af to toge, som ser ud til at være kollideret frontalt. Begge tog er fortsat på skinnerne.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere