Kvinde dømt for falsk voldtægts-anmeldelse

- Jeg gjorde det nok for opmærksomhed

Københavns Byret behandlede i dag en sag om falsk anmeldelse om voldtægt.

Den unge kvinde tilstod og fik ti dages betinget fængsel og hårde ord fra dommeren

- Jeg gjorde det nok for opmærksomhed, sagde den unge kvinde i retten.

Hun stod tiltalt for i februar i år at have anmeldt at hun var blevet overfaldet og voldtaget i en port på Christianshavn, men politiet fattede mistanke, og til sidst indrømmede hun, at episoden var opdigtet.

Hvor ideen til løgnen kom fra, var hun vist ikke selv helt klar over.

- Jeg fortalte til en veninde, at jeg var blevet voldtaget, og hun sagde, at jeg skulle gå til min mor. Min mor sagde, at jeg skulle gå til politiet, og det gjorde jeg så, sagde hun i retten.

Kvinden havde udpeget stedet, hvor voldtægten skulle være fundet sted, men i retten sagde hun:

- Betjenten, jeg havde anmeldt voldtægten til, sagde, at der var mange piger, som indgav falske anmeldelser, og om det også kunne være tilfældet her. Jeg sagde nej, men fem minutter efter mødet, skrev jeg en mail til betjenten, hvori jeg indrømmede, at den var opdigtet, forklarede hun.

Du må ikke gøre den slags

Der var tale om en ren tilståelsessag i dagens retsmøde. Den unge kvinde fortalte, hvordan hun i årevis havde været indlagt for psykisk sygdom med tre selvmordsforsøg bag sig og i dag tager anti-depressiver.

Anklageren krævede i retten en ubetinget straf, men dommeren fulgte forsvarerens opfordring og ikendte den unge kvinde ti dages betinget fængsel og betaling af sagsomkostningerne. Dog var der alvorsord til den tiltalte:

- Vi har forsøgt at behandle dig godt, fordi du ikke har det godt. Normalt bliver der givet hårde straffe i sager som denne. Så du må ikke gøre det her. Ikke kun fordi betjentene har brugt ressourcer på sagen, men fordi det er med til at ødelægge det for andre, der rent faktisk har været udsat for voldtægt, sagde dommeren.

Den unge kvinde svarede flere gange med sagte stemme, at det vidste hun godt.

- Bare at sidde her foran jer, er straf nok til, at jeg aldrig kan finde på at gøre det igen, sagde hun.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere