Centralt bandemedlem fængslet for våben

En central figur i det københavnske bandemiljø er nu bag tremmer efter våbenfund i kælderrum

En af de centrale figurer i bandemiljøet omkring Blågårds Plads på Nørrebro i København er blevet varetægtsfængslet.

Det sker efter en større politiaktion mod kælderrum på Nørrebro, hvor Københavns Politi har fundet og beslaglagt et større våbenlager.

- Der er tale om en 25-årig mand, som er toneangivende i forbindelse med bandemiljøet på Blågårds Plads. Han er tidligere dømt for våbenbesiddelse, fortæller politikommissær Tom Struve til Ritzau.

Manden blev varetægtsfængslet torsdag eftermiddag i Københavns Dommervagt sammen med en 34-årig mand, der også er sigtet i sagen.

- Den 34-årige står som beboer af den lejlighed, hvor det pågældende kælderrum hører til, og den 25-årige er ham, der reelt bor i lejligheden, fortæller Tom Struve.

De våben, som nu er i politiets varetægt, er ganske kraftige. Der er tale om en US Karabin automatriffel, en Husquarna maskinpistol samt et jagtgevær.

I politiets fangst indgår desuden flere hundrede stykker ammunition i form af blandt andet 9 millimeter-patroner.

- Vi har helt klart den opfattelse, at de her våben skulle bruges i de konflikter, som ligger i bandemiljøet, fortæller Tom Struve.

Våbnene er nu blevet sendt til kriminaltekniske undersøgelser. Her skal man blandt andet undersøge, om våbnene kan kædes sammen med nogle af de uopklarede skudepisoder, som politiet efterforsker.

- Det er i hvert fald ikke helt nye våben, så det er da en mulighed, at de kan være blevet brugt i en eller anden sammenhæng, fortæller Tom Struve.

Ud over de farlige våben gjorde politiet flere interessante fund i kælderrummet på Nørrebro, blandt andet 821 gram hvid heroin.

- Der var også syv carbon-cykler, som er nogle dyre cykler, og de har en værdi på over 100.000 kroner, fortæller Tom Struve.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere