Så sin bror blive dræbt af haj

Sydafrikansk landsholdssurfer døde for øjnene af sin bror, da hvidhaj bed hans ben af

Gustav Lillienfeld, bror til hajoffer David Lillienfeld, ses her sammen med sin far nær stranden, hvor det forfærdelige angreb fandt sted i Sydafrika. (Foto: AP)
Gustav Lillienfeld, bror til hajoffer David Lillienfeld, ses her sammen med sin far nær stranden, hvor det forfærdelige angreb fandt sted i Sydafrika. (Foto: AP)

Gustav Lillienfeld forsøgte at redde sin bror, landsholdssurferen David Lillienfeld, efter at han var blevet angrebet en fem meter lang haj i havet nær Cape Town i Sydafrika.

Politiet i Sydafrika fortæller, at Gustav Lillienfeld greb fat i sin hårdt kvæstede bror og svømmede mod land, men storebroren døde undervejs af sine kvæstelser.

– Jeg gjorde, hvad jeg kunne for at redde ham, men det gik for hurtigt, siger en chokeret Gustav Lillienfeld til sydafrikanske Eyewitness News.

David Lillienfeld, 20, døde af massivt blodtab, da højre ben var blevet amputeret af hajen.

– Der er ingen andre bidemærker eller rifter på liget af den afdøde mands krop. Vi har ikke fundet benet, oplyser de sydafrikanske myndigheder.

Angrebet fandt sted ud for Gordons Bay, som er populær blandt surfere. Det er anden gang på et år, at en haj tager livet af et menneske ved Cape Town.

Længere end en minibus
En mand fra Zimbabwe blev sidste år spist af en haj, som vidner beskrev som værende 'længere end en minibus'.

David Lillienfeld var på det sydafrikanske landshold i bodyboarding. En talsmand for Sydafrikas Bodyboardingforening kalder dødsfaldet ’et stort tab for sporten’.

– Det er et enormt tab. Han var en velopdraget dreng og kæmpede for sydafrikansk bodyboarding. Han repræsenterede Sydafrika ved verdensmesterskaberne i november, siger foreningens viceformand, Pat Harris.

1 af 2 Jeg gjorde, hvad jeg kunne, fortæller Gustav Lillienfeld. (Foto: AP)
2 af 2 Gustav Lillienfeld, bror til hajoffer David Lillienfeld, ses her sammen med sin far nær stranden, hvor det forfærdelige angreb fandt sted i Sydafrika. (Foto: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere