Vidne: Voldtægsanmelder slikkede sømænd i skridtet på dansegulvet

Voldtægttiltalte kok og konstabel fra Kongeskibet Dannebrog får hjælp fra kollega: De gik og flettede fingre

Det var ikke voldtægt. De var glade for hinanden og faktisk var det den 30-årige grønlandske kvinde, der gik over stregen.

Sådan lyder konklusionen efter endnu en vidneforklaring i retten i Nuuk, Grønland. Her sidder to 24-årige tidligere værnepligtige tiltalt for voldtægt. Et sexoverfald, der skal være foregået, mens de to menige var sømænd ombord Kongeskibet Dannebrog og under dronningens sommertur til Grønland i juli. Her blev en 30-årig enlig mor fra Grønland efter egen opfattelse gruppevoldtaget af de to bag en container. Retten i Nuuk har de seneste dage hørt anklageren forsøge at bevise påstanden.

Læs også: For fulde til hotel før påstået voldtægt

Vidnet, der mere eller mindre renser de to tiltalte var kollega med de to. Vidnet, der blev afhørt via videolink fra Danmark forklarede, at han tog med sine venner i byen på deres friaften, men valgte ikke at drikke, da han ville ud at løbe en tur. På en bar udspillede der sig efter vidnet en bizar scene:

- Der kunne jeg se på, at de andre dansede, og på et tidspunkt begyndte den grønlandske kvinde at kravle rundt på gulvet og slikke en af de tiltalte i skridtet. Han kunne ikke lide det og stoppede hende. Hun så ud til at fatte det og stoppede og begyndte at danse med ham igen, fortæller det 23-årige vidne ifølge den grønlandske avis Sermitsiaq.

Gik hånd i hånd
Han forlod selskabet og løb i stedet en tur. Her mødte han igen de voldtægtstiltalte og kvinden.

Mens jeg løber på den anden bakke fra havnen, møder jeg de tiltalte sammen med kvinden, som den ene tiltalte dansede med på Kristinemut. De gik stille og roligt og snakkede og så ud til at hygge sig. Det så naturligt ud, og den ene flettede fingre med kvinden. Der var ingen tegn på, at kvinden blev tvunget af mændene til at følges med dem, fortæller vidnet ifølge Sermitsiaq.

Der falder dom fredag eller mandag. Dømmes de to, står de til omkring halvandet års fængsel.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere