Varmemester og appelsinkvinder på tyvetogt

En falsk varmemester og kvinder med appelsiner begår tyverier mod ældre over hele Jylland

En gruppe tricktyve huserer for tiden i flere jyske politikredse. Sammen har de gennem de seneste par uger begået flere end 30 tricktyverier mod ældre borgere.

Senest gik det ud over en 81-årig på Uffesvej i Viby J ved Aarhus. Her udviklede et tyveriforsøg onsdag sig til røveri, da gerningsmanden greb fat i den 81-årige.

- Han fik en hudafskrabning på armen, som han måtte have behandling for på skadestuen, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

Der er formentlig tale om de samtlige gerningsmænd og kvinder i de mange sager. Både signalementer og fremgangsmåde peger i den retning.

- Det foregår som regel ved, at en udenlandsk udseende mand på gebrokkent dansk henvender sig, og siger, at han er varmemester eller vvs-mand, og at han skal undersøge rørene, fortæller Mogens Brøndum.

- Han forsøger så ofte at få beboeren med ind på badeværelset og sørger for, at hoveddøren ikke bliver låst. Så holder han dem hen med snak og skiller nogen gange rørene ad, mens medgerningsmænd eller -kvinder lister sig inden for, fortæller Brøndum.

Ud over røveriet mod den 81-årige slog den falske varmemester til to gange onsdag i Aarhus C. En 83-årig kvinde og en 89-årig mand lod sig dog ikke narre til at lukke manden ind.

Ud over Aarhus, så er der anmeldelser om lignende tricktyveriet i Randers, Vejle, Fredericia, Kolding, Nørresundby og Esbjerg. Politiet arbejder ud fra en teori om, at det er de samme, som står bag.

Onsdag var der yderligere to tricktyverier i Aarhus og Randers, som muligvis hænger sammen med den falske varmemester.

I de sager har to kvinder henvendt sig til ældre mennesker og tilbudt dem appelsiner som en gestus, fordi de hævdede at bo i samme opgang. I en af sagerne blev der stjålet guldsmykker.

- Vi arbejder ud fra den teori, at det er de kvinder, som er set sammen med varmemesteren, fortæller Mogens Brøndum.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere