Breivik-sagen: Det sker i dag

I dag bliver Breivik spurgt om planlægningen af terrorangrbet

(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix Norway/POOL)
(AP Photo/Lise Aserud/Scanpix Norway/POOL)

Du kan følge dagens retsmøde her på ekstrabladet.dk, hvor vi live-chatter gennem hele retsmødet og svarer på dine spørgsmål. Journalisterne prøver at medtage så mange kommentarer som muligt, men ikke alle kommer med. Vi sidder klar fra kl. 8.00, og retsmødet går i gang kl. 9. Breiviks forklaring bliver ikke sendt live på tv efter en beslutning fra retten.

Anklagerne bytter roller i dag, så det primært er statsadvokat Svein Holden, der stiller spørgsmålene til Anders Behring Breivik.

Se også: Norge sender Breivik-beundrer ud af landet

Efter to dages intens udspørgen om den påståede oprettelse af Knights Templar og om Breiviks barndom og ungdom for at få en fornemmelse af, hvorfor han blev den, han er i dag, begynder anklagemyndigheden på spørgsmålene til perioden 2006 og frem til terrorangrebet den 22. juli.

Formentlig når anklagemyndigheden også at komme ind på spørgsmål om den første del af terrorangrebet - bombeangrebet på det norske regeringskvarter, hvor otte mennesker blev dræbt.

Se også: Breivik: To retfærdige udfald: Frifindelse eller dødsstraf

Man må antage, at Breivik i højere grad har lyst til at forklare sig i denne del af udspørgningen efter hans standardkommentar i går var 'ingen kommentarer', når statsadvokat Inga Engh spurgte ind til hans påståede netværk.

Dommeren udtrykte flere gange i går bekymring for, om tidsplanen i dagen holder, men på et pressemøde i går sagde statsadvokat Svein Holden, at de nu havde været igennem den mest tidskrævende af de punkter som Breivik skal udspørges om i løbet af de fem dage, der er sat af til afhøring af ham.

Sagen fotsætter de næste ti uger frem til juni måned. Der ventes at falde dom i sagen senest 20. juli - to dagen før årsdagen for det grusomme terrorangreb.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere