Kommunale topfolk fyres efter incestsag

Sex-sag fra Rebild får konsekvenser

Rebild-faderen blev idømt tidsubestemt forvaring. (Privatfoto)
Rebild-faderen blev idømt tidsubestemt forvaring. (Privatfoto)

Økonomiudvalget i Rebild Kommune har i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren og socialdirektøren afskediges.

Chefen for Center Familie og Handicap fratræder straks.

Læs også:

Se også: Uhyggelige detaljer fra Rebild kommer frem

Det er en konsekvens af incestsagen fra Rebild, hvor en 56-årig far for nylig blev idømt tidsubestemt forvaring for omfattende sexmisbrug af ni børn.

Det fremgår ikke direkte af oplysningerne fra Rebild Kommune, at incestsagen er årsagen til afskedigelsen af topcheferne, men tilliden til cheferne er væk.

Fritages for tjeneste med øjeblikkelig virkning
- En revisionsrapport har vist, at kommunens fortsatte problemer på socialområdet i høj grad skyldes manglende faglig ledelse. På den baggrund har økonomiudvalget i Rebild kommune drøftet de ledelsesmæssige forhold i kommunen og ønsker nu at stille et nyt ledelseshold. Udvalget har ikke længere tillid til, at kommunaldirektør Erik Odder er den rette til at lede Rebild Kommune gennem det store oprydningsarbejde, kommunen står over for. Derfor har økonomiudvalget i dag enstemmigt indstillet til byrådet, at kommunaldirektøren afskediges.

Læs også:

Se også: Rebild-far rystede på hovedet

Økonomiudvalget indstiller ligeledes til byrådet, at direktøren for det specialiserede socialområde for børn og voksne, Søren Kjær, afskediges. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på fagområdet.

Begge direktører er fritaget for tjeneste indtil byrådet på førstkommende møde torsdag den 26. april kan træffe den endelige beslutning om afskedigelse, skriver Økonomiudvalget i en pressemeddelelse.

Centerleder Jette Christensen fritstilles med virkning allerede fra den 19. april 2012. Det sker med baggrund i de aktuelle forhold på Center for Familie og Handicap.

Har brug for nye kræfter
- Det er vores vurdering, at Rebild Kommune har brug for nye kræfter, der sammen med eksterne eksperter kan løfte den store oprydningsopgave. Ankestyrelsen har for nylig rettet en hård kritik af Rebild Kommunes sagsbehandling. Derfor har økonomiudvalget også ønsket en socialretlig og personalejuridisk undersøgelse af sagen med fokus på det ledelsesmæssige ansvar, så vi får vendt hver en sten og undgår lignende tragiske sager i fremtiden, siger borgmester Anny Winther.

Den 56-årige Rebild-far ankede forvaringsdommen til landsretten.

Læs også:

Se også: Bror har slået hånden af Rebild-far

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere